32.1 C
Cegléd
2024. július 19. péntek
spot_img

Új rekord a ceglédi 4-es tóból

„Végre átléptük a 20 kg-os álomhatárt! A hal pontos súlya 22,40 kg. Gratulálunk Sándor Róbert horgásznak a szép teljesítményhez!” – adott hírt a ceglédi 4-es tavat is gondozó 307. sz. Ceglédi Horgász Egyesület.

– Nagy szerencse kell hozzá, hogy egy ilyen kb. 30 éves halat kifogjunk. A kedd éjszakai vihar is hozzájárult, mert közvetlenül azután fogtam 9 nagyobb halat, köztük az óriást. – mesélte Sándor Róbert lapunknak, de hozzátette: a tógazda gondossága tiszteletre méltó, mert mind a három egyesületi kezelésben lévő tóban vannak nagy, 20 kg feletti halak.

– Egy ilyen idősebb hal nagyon rafinált már, kiismerte a horgászok cseleit, az is lehet, hogy néhányszor már kifogták, így egyre tapasztaltabb, de azért be lehet csapni őket is egy-két trükkel. – mondta el a 38 éves horgász. – A parttól 35 méterre fogtam és mérés, fénykép után visszaengedtem a tóba. Ma már a horgásztársadalomnak nem az a lényeg hogy a halból halászlé legyen, hanem a sportteljesítmény: minél nagyobb halakra, leginkább 20 kiló felettiekre „vadászunk”, aztán visszaengedjük őket. Remélem másnak is lesz ilyen szerencséje és öröme, hogy kifogja a „góliátot”. Én máshová is járok horgászni és soha nem gondoltam volna, hogy itthon, Cegléden lesz ilyen szerencsém!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...