6.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Keszthelyi Luca serdülő Atlétikai Magyar Liga bajnok magasugrásban!

Szombaton a budapesti MTK atlétikai stadionban rendezték meg a 2. Atlétikai Serdülő Magyar Liga döntőt amelyet felnőtt atlétikai liga döntővel együtt rendeztek meg.

Ez azért fontos a gyerekek részére, mert együtt versenyezhetnek olyan sztárokkal és példaképekkel mint Baji Balázs, Krizsán Xénia és Zsivótzky Farkas Györgyi akiket most testközelből láthatnak versenyezni. A ligadöntő célja a versenyzők jelenlegi állapotának, formájának felmérése, tétje pedig a liga bajnoki cím mellett a serdülő válogatottba kerülés.

Luca a nyári pihenő után 4 hetes felkészülést követően vett részt a ligadöntőben ahol 12 versenyző versenyzett liga bajnoki címért. Nehéz feladat állt előtte , le kellett győznie két olyan idősebb vetélytársat akik a júliusi OB-n legyőzték. Jól indult a verseny, 159 cm-nél már tizen kiestek, közülük az egyik potenciális Fradista vetélytárs Karkiss Léna is, így csak ketten maradtak a versenyben a legnagyobb vetélytárs kecskeméti Barna Patríciával. A 159 cm magasság után 163 cm- re tették a lécet amelyet mindketten átugrottak. Ezután következett a 166 cm, amit Lucának a 3. kísérlete után sikerült átugrania míg Patríciának nem, így a győzelem már meglett, de a versenynek még nem lett vége. A léc ezután 170 cm-re lett téve – amit Luca már egyszer februárban átugrott – amely átugrása nagyon komoly teljesítményt jelentett volna, de sajnos ez most nem sikerült.
Lucának két jó kísérlete volt a 170 cm- es magasságon amelyet – ha jobban hisz magában – akkor átvitte volna, de nem baj. A cél, az első hely teljesült, így Luca nagy lépést tett meg a serdülő válogatottba kerüléshez.

Két hét múlva lesz még egy felmérő válogató verseny Székesfehérvárott, az országos csapatbajnokság amely eredményei után hirdetik ki a magyar serdülő válogatott keretét. A válogatott versenye 5 ország részvételével a győri olimpiai stadionban lesz szeptember 29-én.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...