7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

A neve: Bogdán György

Itt ül előttem egy fiatalember. Vagy inkább komoly férfi, elvégre túl van a 40-en. Foglalkozására nézve mozdonyvezető. Vagy zenész. Vagy inkább színész. Magam sem tudom eldönteni. Láttam már színpadon, gitárral a kezében énekelt, akkor is ámulatba ejtett.

– Itt élsz Cegléden. Vagy inkább pestinek vallod magad?

– 2005-ben költöztünk Ceglédre feleségemmel. Akkoriban még Pesten dolgoztam, de kerestünk egy szimpatikus várost, ami közel van a fővároshoz. Cegléd nyert! Szeretünk itt élni, főleg amióta megszületett a kisfiunk. Civil életben mozdonyvezető vagyok egy magáncégnél.

– De nem erről ismernek az emberek!

– Nagyon sok mindent szeretek, és így sok mindennel foglalkozom. Szeretek énekelni. Sokan épp erről az oldalamról ismernek. Van egy kis akusztikus formációm a SoHa, nagyon sok helyen felléptünk már. Közel állnak hozzám a sportok, most ismét a karate a nagy szerelem. Persze már csak óvatosan! Kisfiam hozta vissza az életembe. Na és az amatőr színészkedés, amiben Szabó Attila barátom enged kiteljesedni azzal, hogy meghív a filmjeibe szerepelni.

– Na, igen. Elkészült Az Egyórás üzlet című filmetek. Mért pont te lettél az egyik főszereplő?

-Attilával rég ismerjük egymást. Sokszor énekeltünk anno együtt. Aztán barátok lettünk. Idén tavasszal is megkeresett, hogy szerepelnék-e az új filmjében. Mivel én nem vagyok színész, félve mondtam igent, de most már túl vagyunk a forgatásokon. Augusztus 24-én meg is volt a film premierje a Lurdy házban. Határozottan mondhatom, hogy tetszett a közönségnek.

-Mit kell tudnunk a filmről?

Bogdán György és Joó Gábor

-Egy nagyon érdekes kérdést boncolgat! Az időutazást, de nem a megszokott formában. Sokat nem szeretnék elárulni annak, aki még nem látta, de az időutazás mint szolgáltatás jelenik meg. Nagyon érdekes formában közelítette meg Attila ezt a témát. Ebben alakítok egy „órásmestert”.  Azért ebben a filmben ki kell emelnem Joó Gabit, aki nem amatőr, mint én és kiváló színész. Rengeteget segített és tett hozzá a filmhez!

-Neked, mint amatőrnek, mi volt a legnagyobb élmény a filmkészítésben?

-Nagyon érdekes számomra, ahogy össze van vágva a film. Fantasztikus látni, hogy bemész egy ajtón, amin belül semmi nincs, maximum egy mosdó. A filmben pedig az ajtó után egy más világ van! Hihetetlen számomra, hogy hogy lehet játszani ezekkel a dolgokkal. A filmben egy helyen van, az életben meg az ajtón belüli illetve kívüli rész sok-sok kilométerre egymástól. A rendező szigorú rendet tartott, és így is élvezetes, nagyon jó hangulatú forgatás volt. Sokat nevettünk, és a végére jól elfáradtunk. Örülök, hogy részese lehettem, lehetek ennek a kis műnek! Külön kiemelném, hogy a forgatókönyvtől kezdve az operatőri munkákon át a vágásig, a hangfelvételektől a helyszínek megkereséséig, mindent Szabó Attila csinált! Azt gondolom, ez nagyon nagy dolog!

-Most elkészült a film. Folytatod tovább a színészetet?

-A pozitív visszajelzések azt mutatják, merjek vállalni még szerepeket, persze, ha meghívnak. Remélem, a későbbiekben is számít rám majd Attila, és szeretné, hogy szerepeljek valamelyik filmjében. Már kerestek meg más ajánlatokkal is, legutóbb egy rendező hölgy, de elfoglaltságom miatt, sajnos nem tudtam vállalni, hogy szerepeljek a filmjében.

-Egy színésznek, rendezőnek az az igazi elismerés, ha a filmjüket sokan megnézik. Mikor és hol lehet látni ezt a filmet?

-A ceglédi érdeklődőknek ajánlom a mozit. Ingyenesen megnézhetik szeptember 21-én. 18 óra 15 perckor tűzi műsorra a George Pal Filmszínház, a vetítés után egy beszélgetés is vár ránk, a rendezőre és a főszereplőkre, na és a közönségre. Mi is kíváncsiak vagyunk, hogy tetszik a nézőknek, milyen filmet csináltunk, érdemes volt-e annyit dolgoznunk. – zárja le a beszélgetést nagy komolyan.

Én meg nem tudom, hogy a zenészt vagy a színészt szeretem-e jobban. Azt hiszem, későbbre halasztom a döntést, előbb nézzük meg a filmet! ☺

S. Petrényi Zsuzsa

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...