32.1 C
Cegléd
2024. július 19. péntek
spot_img

Cikk-cakk parkoló

Kisebb rejtélyként próbálták értelmezni a közlekedők az útra került felfestést szeptember első napjaiban a Táncsics iskola bejáratánál. A Piac utcában az eddig megszokott jobb oldali parkolási rend helyett most felváltva hol egyik, hol másik oldalon kerültek kialakításra a parkolóhelyek.

– Az iskola igazgatójaként kezdeményeztem a parkolók ilyen kijelölését, egyelőre kísérleti jelleggel. – adott felvilágosítást lapunknak Rimóczi Gábor, az iskola igazgatója. – Eddig a jobb oldalon végig álltak a parkoló autók, ezért ha csak egy szülő is megállt a bal oldali forgalmi sávban kirakni a gyerekét, azzal akadályozta a forgalmat. Néhány perc alatt, míg kiszáll, kiveszi a táskát, kabátot, feladja a gyerekre, puszit ad neki, ezalatt feltorlódtak az autók egészen a Damjanich utcáig akadályozva a közlekedést. Erre a célra hagytunk egy öblöt, 2-3 parkolóhelyet, hogy reggelente, amikor a szülők jönnek, ki tudják tenni a gyereket és a többi közlekedő is ki tudja őket kerülni.
Az igazgató azt is elújságolta, már az első reggel látszott az eredmény, bár még nehezen szokják a közlekedők, hogy azon a szakaszon jobb oldalon nem parkolhatnak.

(Fotó: Huszár Zoltán)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...