9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Láthatatlan táblák!

A Ceglédi Panoráma Fórum oldalán egy olvasó nem régen érdekes témát vetett fel, ami nem más, mint a láthatatlan közúti jelzőtáblák. Arra, hogy kinek a feladata ezek láthatóságát biztosítani és mi a teendő, ha ilyet látunk egy kis utánajárással választ is kaptam.

Amennyiben valaki olyan kereszteződéssel találkozik jártában-keltében, ahol faág, bokor vagy egyéb takarja a jelzőtáblát, akkor többféle lehetősége van ennek a bejelentésére.

Elsősorban a táblák kihelyezését, láthatóságának megteremtését helyi közutak esetén a Várvag Nonprofit Kft. végzi. A helyi közútkezelés, mint adminisztratív feladatkör konkrétan Petrezselyem Gábor úrhoz tartozik. A problémát így elsősorban neki célszerű bejelenteni, akár e-mailben a helyszín pontos megjelölésével, esetleg munkáját segítve egy fényképet mellékelve. Elérhetősége: petrezselyem.gabor@cegledph.hu

Ugyancsak célba érhet a panaszunk, ha a város jegyzőjét (jegyzo@cegledph.hu) vagy Takáts László polgármester urat (polgarmester@cegledph.hu) keressük fel az adott problémával.

A balesetveszély előkerülése érdekében a Városi Rendőrkapitányság is fogadja ezen bejelentéseket és azokat továbbítja az illetékes hatóságnak.

Állami közutak esetén az Állami Közútkezelő a felelős.

Az ingatlan tulajdonosok felelőssége is, hogy az ingatlanokhoz tartozó közterületet karbantartsák. Így ha nem veszélyezteti a saját és mások testi épségét a faágak levágásához nincs szükség semmilyen engedélyre.

Amíg nem oldódik meg a kérdéses útkereszteződésekben a táblák láthatósága, addig pedig marad a fokozott figyelem és a jobb kéz szabály betartása.

Fotók forrása: Balla Attila bejegyzése/ Ceglédi Panoráma Fórum

László Ágnes

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...