7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Tantestületi kirándulás Szlovákiában

Tantestületünk, nyugdíjas kollégákkal kiegészülve, szlovákiai kirándulással nyitotta meg a 2018/2019-es tanévet.

A hajnali indulás nem kedvetlenített el bennünket és nyári szüneti hangulattal vágtunk neki hosszú utunknak. Első megállóhelyünk Rozsnyó volt, ahol a város főterén lévő őrtornyot néztük meg. Megmászva a sok lépcsőt csodálatos kilátás nyílt a gazdag történelmi múlttal rendelkező városra. Ezután a Dobsinai-jégbarlang felé vettük az irányt. Hihetetlen élmény volt a hatalmas, egyes helyeken közel 30 méter magas jégtömbök között sétálni. Késő délután érkeztünk meg szállásunkra, a „szlovák paradicsom” szomszédságában elhelyezkedő, Iglóra.

Másnap Lőcsére indultunk. Útközben megálltunk Csütörtökhelyen, ahol a Szent László templomban kicsit elcsendesedhettünk, közösen imádkoztunk családtagjainkért, diákjainkért, barátainkért, kollégáinkért.  Lőcsén az UNESCO világörökség részét képező óvárost barangoltuk be. Dél körül érkeztünk meg a Hernád áttörés bejáratához. Közel 12 kilométeres túra várt ránk, de a fáradtságért kárpótolt bennünket a teremtett világ csodája. Sziklafalakat másztunk meg, szűk pallókon jártunk, létrákon kúsztunk fel, s mindeközben megtapasztalhattuk azt a felemelő érzést, amikor a fizikai teljesítőképességünk határain túl már csak a lélek visz tovább bennünket a nehéz úton.

Kirándulásunk utolsó napján Szepesváraljára utaztunk. A szepesi vár Közép-Európa legnagyobb erődítése, a világörökség része. Megnéztük a fegyvermúzeumot, lakótornyot, lovagi termeket. Liptószentmiklós felé folytattuk utunkat, ahol a tantestület bátrabbik része kipróbálta a vadvízi evezést. Majd késő délután, rövid zólyomi megállóval elindultunk hazafelé.

Fáradtan, de felejthetetlen élményekkel felvértezve, igazi kis közösségként tértünk haza, készen arra, hogy újult erővel, lelkesen vágjunk neki a tanévnek.

Huszár Zoltán, Molnár-Máthé Kamilla

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...