20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Sajtótájékoztató az éjjel száguldozók ügyében

A városban éjszaka nagy hanggal és nagy sebességgel autózók ügyében tartott közös sajtótájékoztatót Takáts László polgármester és Török Csaba rendőrkapitány.

Takáts László: “Elkötelezettek vagyunk a probléma megoldásában, hiszen a kapitánysággal eddig is és ezután is kiemelt figyelmet fordítunk a városban élők közbiztonságára, nyugalmára. Jelenleg vizsgáljuk annak a leghatékonyabb módszernek a lehetőséget, amivel eredményeket fogunk tudni elérni ez ügyben.
Kezdésnek tervezi az önkormányzat a közeljövőben néhány forgalomlassító küszöb kihelyezését az érintett útszakaszokon – ezzel már a következő költségvetés tervezetben is számolni fogunk. Kapitány úr tájékoztatása szerint pedig napi rendszerességűek az ellenőrzések és ez addig marad így, amíg erre szükség van.”

Forrás: Takáts László – Facebook

Hasonló hírek

14 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Az a baj, hogy ezek a forgalom lassítók a szabályosan közlekedők autóját is károsítja !A rendőröknek tessék csak kiállni és elkapni a száguldozókat , végezzék a munkájukat , még pénzbevételhez is jutnak !

  • Pontosan. Civil járművel arra csorogni, elállni a menekülés útját, majd jöhetnek a hivatalos szervek. Bringásként mondjuk pont nem vennék észre változást az út egyenetlenségében egy extra bukkanóval, hiszen a külső 80 centi ahol mehetek rendesen akadálypályának számít a csatornafedők és rácsok miatt.

 2. Nem lehetne egy kamerát felszerelni és a szabálytalankodókat megbüntetni? A forgalom lassító feleslegesen akadályozza a szabályosan közlekedőket.

 3. Taps Hatalmas Taps 😀 A legnagyobb probléma ebben hogy nem tesznek különbséget azok között akik bent versenyeznek és azok között akiknek igaz hangos az autójuk de annyit mennek a városba amíg félreállnak és egész este beszélgetnek a barátaikkal!! Mindenki csesztetve van kivétel nélkül ha xenon van az autóba ha nem “megfelelő” a felni mindenért!! Csak mert pár vén öregasszony ráér!!Tényleg ez a legnagyobb baj ebben a városban miközben a város szélén házakat törnek fel!!ezt Így is kell királyak vagytok hatalommal 😉

  • Vicceske vagy látom. Azért nem tesznek különbséget a “békésen autójuk mellett beszélgetők” és a versenyezgető fittipaldik között, mert nem ritka hogy mikor megyek haza a belvárosból az a kép, hogy a koszhadt konzervükből ÜVÖLT a zene mégpedig azzal a fajta hangerővel amivel akkor is hallgatod ha egy sarokkal odébb vagy.

   Az sem ritka a központból “kiűzött, üldözött, szegény, csendes, beszélgetni akarók” részéről, amikor otthon csendben hallgatom a lágy Metallicát csukott ablak és ajtó társaságában, majd felcsendül valamely örökzöld mulatós/20 éves popgagyi remixelt verziója olyan erővel, hogy elsőre azt hiszem a szomszéd kezdte el hallgatni az erkélyén. De mikor kimegyek kinézni, senkit sem látok a közelben, csak olyan 60-70 méternyire egy csapatot a kocsi mellett (legutóbb egy horpadt, fehér opel mellett).

   Van nem egy intézmény ami direkt azért működik hogy a fiatalok ott beszélgethessenek. Furcsa módon ott nem látod ezeket a beszélgetni akarókat. Paradoxon kissé.

   Mondjuk engem zajügyileg azok zavarnak akik saroktól sarokig tartó 100 méteren akarnak gyorsulási versenyt nyerni egyedüli indulóként. Vagy azok a kis motoros gézengúzok, akik az 50ccm-es kacatjaikkal full gázzal próbálnak gyorsan menni, de sajnos csak hangosan sikerül. (volt hogy bringával legyorsultam a barmát a közgáztól a sparig távon, és mire elért a Gyarmatiig, nem sikerült egy tisztes saroknyi távot beelőznie)

 4. Az egész városban forgalomlassító küszöböket kívánnak elhelyezni? Ugyanis már a Virág utcában is megjelentek, hét végén, éjjel fél egy körül, kb. tíz autó, őrült fékcsikorgással, motor bőgetéssel közvetlenül az ablak előtt, lévén szó kertes házas övezetről! Az ember úgy riad fel, hogy hirtelen azt sem tudja mi történik. Ezzel a megoldással csak áthelyeződik a versenypálya a központból! Gondolom azok az emberek is számítanak akik nem a városközpontban laknak!? Nem értem, ezeket hogy nem tudja a rendőrség elkapni? Valószínűleg ismert a kilétük!! Nem olyan nagy ez a város.

  • Veletlenul nem ott lakik a legnagyobb felbujto ( szervezo ) Bonacz Boglarka ? Informacioim szerint eleg sok koze van hozza. Az alombol felriadast lehetseges hogy neki koszonhetjuk…

 5. Ezek Nem rendőrök, ezek akkor se mennek ha hívod csak a fizetés veszik fel és pöffeszkednek, ha meg valaki közveszélyesen részegen esetleg belőve driftel a kórháznál és kihívod a rendőrséget érkezik a válasz “ők mit csináljanak ezzel” és leteszik a telefont.

 6. A Takáts László sokszor megkocsikáztatta a címzetes jegyzőnőt, a Diósgyőri Gittát, erdőkerülő túrán vettek részt, ami legfeljebb csak a Ceglédieknek újdonság, miként az is, hogy közösen loptak a város pénzéből! Amúgy Földi László is megkocsikáztatta földijét, a jegyzőnőt! A rendőröknek most éppen a polgármester és a jegyzőnő ellen kellene “nyomozni”, de miért is tennének ilyet, hiszen a bűnpártolás a lételemük! A polgármester együtt lop közösen a testülettel és ez a rendőrség “érdeklődését” miért is keltené fel?! Ezek a rendőrök egy feljelentést sem képesek illetékességnek megfelelően továbbítani, akkor miként tudnának néhány közismert száguldozót “lekapcsolni”?

 7. Nem ott élek, de általános probléma mindenhol, hogy mindenki inkább a másik emberrel foglalkozik…
  Ahol lakok, 200 méterre most is fesztivál van hangos zenével, állítólag reggel 9 óta nyomják a zenét, én mégis délben ébredtem. Aki fáradt, az aludni fog, nem hallgatózni !
  Akit zavar mások autózásával járó hang, javaslom csukja be az ablakot, húzza le a redőnyt, aztán aludjon. Lehet átkozódni meg sopánkodni, de azzal nem lesz megoldva semmi, csak nevetség tárgyává fog válni. Aki pedig száguldozik, előbb-utóbb utóléri a sorsa, ami szintén az ő dolga, nem pedig azoké, akik bámészkodni akarnak…

 8. Az ÁSZ által 19 pontban elmarasztalt dr.Diósgyőri Gitta címzetes jegyzőnő figyelmét felhívnám a csendrendeletre és a birtokvédelmi törvényre is, hiszen szerdától vasárnapig, a Budapest Cirkusz zavarta a Malomtószélen élőket, lévén a Tesco melletti gyöpre adott “valaki” nekik “engedélyt”! Igaz-e, hogy a vásárteret eladták és ezért zavarják mások életét, a hatályos törvényeket semmibe véve? Cegléden nem érvényes a csendrendelt? A Ceglédieket nem illeti meg a birtokvédelem? Mikor lesz Ceglédnek hozzáértő és a felelősséget is vállaló jegyzője?
  Csendrendelet: súlyos bírsággal fenyeget több vidéki település
  https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/csendrendelet_sulyos_birsaggal_fenyeget_tobb_videki_telepules.668609.html

  A Pest megyei Törtel településen 200 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki pihenőnapon füvet nyír, flexel, kerti grillpartit tart vagy bármilyen hangosabb tevékenységet végez. Érden ennek az ötszöröse is kiszabható, igaz korlátozott feltételek mellett – értesült a Blikk.
  “Aki mások nyugalmának megzavarására alkalmas zajjal együtt járó tevékenységet végez hétköznap 20 óra és másnap reggel 8 óra között, szombat 20 óra után, illetve vasárnap és az ünnepnapokon, az megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait, kivéve, ha a tevékenység folytatásához hatósági engedéllyel rendelkezik.”

  A birtokvédelem
  188. § (1) Ha a birtokost birtokától jogalap nélkül megfosztják, vagy birtoklásában zavarják (tilos önhatalom), birtokvédelem illeti meg.

  A jogos önhatalom
  és a (polgári jogi, illetve büntetőjogi) jogos védelem egybevetése

 9. Mindenki az éjszakai száguldozókkal van felakadva pedig az is nagyon kellemes dolog amikor az ember éjszakai műszakban dolgozik reggel hazamegy aludni szeretne,de a legszebb álmából felébreszti a hangszóróval ellátott autó,ami olyan hangerővel szól,hogy recseg a ház odabent.Hát aludj jól,pihend ki magad,éjszaka pedig menj újra dolgozni. De neki van engedéje,mert ezt a zajt reggel 8 után csinálja. Ők gondolnak talán arra,hogy vannak akik éjszaka dolgoznak,vagy esetleg a kicsi-pici gyerekekre akik erre az éles recsegő hangra felijedhetnek?????

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...