24.3 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Biokertészet porszívóval

A hobbinkon igen sokféle zöldséget termelünk: például répa, petrezselyem, paprika, paradicsom, uborka és burgonya, viszont nem csak a termések sokfélék, hanem a kártevők is. A krumplit krumplibogár, a paradicsomot és a paprikát úgynevezett kerti poloska csemegézi és teszi ehetetlenné. Ha megszúrja, vagy harapja, megpuhul és büdössé válik, mint maga a bogár.

Már tavaly kigondoltam a megoldást és az idén is bevált. Bementem egy barkácsboltba, a tulajnak mondtam hogy szeretnék vásárolni egy kisebb porszívót. Ő javasolta a morzsaporszívót, melyet elektromosan fel lehet tölteni. Közöltem vele, mire szeretném használni: a kertben sok a kártevő bogár, ezeket szeretném, a termésekről összeporszívózni.

A tulajdonos meglepődött, ilyen célra még nem vittek tőle porszívót. Még ott a boltban kipróbáltam, hogy beválik-e az ötletem, papírgalacsinokat csináltunk és a morzsaporszívót sikeresen felkapta őket. Kint a területen bokronként haladva és vadászva szinte repültek a kártevők a porszívó gyűjtőedényébe. Egy-egy alkalommal 40-60 db bogár is összegyűlt. Ezután betonra kiöntve taposással likvidáltam őket, így több termésünk megmarad ehető minőségben. Az eladónak üzenem, bevált a pihentagyú ötlet, aki türelmes, javaslom neki ezt a módszert, a permetezés helyett.

Józsi bá

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...