36 C
Cegléd
2024. július 17. szerda
spot_img

Nem sikerült a címvédés

A hétvégén rendezték meg a lovasok ünnepét, a Nemzeti vágtát. A ceglédi vágta rendezőjeként városunk is képviseltette magát a megmérettetésen. A ceglédi vágtán városunk lovának nyergében Kövesdy István ült. Ő viszont utána a bakonyi vágtán indulási jogot nyert, így Bakonyszentkirály színeiben indult. Cegléd lovasa Mellár Péter Páva nevű lovával a 3. előfutamban az 5. helyen végzett. De nemcsak ceglédi lóval és lovassal, Ceglédet és turisztikai érdekességeit bemutató standdal is találkozhattak a rendezvényre látogatók.
Csemő a tavalyi vágta győztese idén is nagy reményekkel indult a megmérettetésen, de Petrik Tamásnak és Vicces nevű lovának az idei év a balszerencse éve lett.
Dr. Lakos Roland Csemő polgármestere így számolt be a versenyről: „Tamás és Vicces a 7. előfutamba nyert besorolást és magabiztos győzelmet arattak Sikerült meglepnünk a többezres nézőközönséget, mégpedig azzal, hogy Szellő Imre vihette Csemő zászlaját Tamás futamában! Estére az is eldőlt Tamás vasárnap Mád, Pogány, Maksa és Baja települések lovasaival küzd majd meg a 3. középfutamban.

A rendezvényen Csemő zászlaját Szellő Imre ökölvívó tartotta

Az első rajt nem is volt jó, majd a második indítás is elég kaotikusra sikerült, de elengedték a versenybírók a mezőnyt. A start után Tamás az utolsó helyről eredt a többiek után, de két kanyar múlva, még az első körben, igazolva klasszisát az élre állt. Vezető helyét további két körön keresztül meg is őrizte. Az utolsó háromszáz méteren azonban az idei évben Pogány települést képviselő My Boy Mennydörgés megelőzte.
“Elfogytak” a futam végére, óriási erőt vett ki a start utáni felzárkózás Viccesből, de még inkább Tamásból. A vége a középfutam 2. helye, ami nem ért továbbjutást, párosunk számára itt véget ért az idei évi verseny!”

https://www.facebook.com/drlakosroland/videos/468182753680079/

Végül a 11. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén Nagy Arnold, Temerin lovasa Fantázia nevű lován nyerte. A győztes Rózsaszentmárton, Pogány, Füzér és Zirc lovasát utasította maga mögé a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges pályán. A Hősök terén felállított speciális pályán a kétnapos versenysorozat ideje alatt 72 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokban.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...