27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

Böjte Csaba az Arénában

Az első tanítási napon Vas Ildikó igazgató-helyettes az iskolarádión keresztül egy nagyon érdekes programra hívta fel figyelmünket. Elmondta, hogy aki szeretne találkozni Böjte Csaba ferences szerzetessel szerdáig jelentkezzen, és részt vehet egy rendkívüli osztályfőnöki órán, amelyet Csaba testvér tart. Az érdeklődő diákoknak fel kellett írni egy papírra a nevüket és azt, hogy miért szeretnének részt venni ezen az eseményen.

Szeptember 13-án, csütörtök reggel a templom elől indultunk 45 diák és 3 kísérő pedagógus – Bogi néni, Kati néni és Anti bácsi vezetésével. A buszon derült ki számunkra, hogy Budapestre megyünk az Arénába, mindez meglepetés volt!

Mikor megérkeztünk már rengeteg iskolás állt a bejáratnál és vártuk mi is türelmesen, hogy bejussunk. Miután elfoglaltuk a helyünket izgatottan vártuk a hatalmas épületben, hogy elkezdődjön az előadás. Egy fiatal népdalénekes lány nyitotta meg a műsort. Gyönyörű hangja beterítette az Arénát. A csodálatos dalok után a – délelőtt során végig zenélő – „Nem adom fel” együttes következett és a háttérben velük együtt énekeltek Csaba testvér „gyermekei”. A zenekar műsorszámai vidámsággal, szertetettel teli, szívmelengető dalok voltak. A műsorszámok között az alapítvány szóvivője – Papp Szabolcs – beszélt és mutatta be a fellépőket. Meghallgathattuk Fábry Kornél atyát, aki elmesélte miért választotta hivatását, majd őt követte Vecsei H. Miklós, a Vígszínház fiatal színésze, aki arról beszélt, hogyan lépett a Jézusi útra. Végül, de nem utolsó sorban Böjte Csaba következett. Hosszasan mesélt nekünk arról, hogyan kezdődött az árvaházak alapítása, hogy mennyi segítséget kapott és kap nap, mint nap és felhívta figyelmünket a család és a közösség összetartó erejének fontosságára. Szavaiból áradt a boldogság, a szeretet és mindez humorral volt töltve.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk ezen az eseményen! Örömmel és boldogsággal telt meg a szívünk és mindannyian nagyon jól éreztük magunkat!

Tóth Bori Kincső

SZKKIÓ,6. c osztály

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...