10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Az internet és az okos eszközök használata

2018. szeptember 6-án a Ceglédi Tankerületi Központ „Az internet és az okos eszközök használata” címmel szakmai napot szervezett pedagógusok részére a Ceglédi Kossuth Művelődési Központban. Az előadáson Fodor Gábor tankerületi igazgató és Pál Ferenc atya, mentálhigiénés szakember tartott érdekes előadást az internet veszélyeiről és használatáról. Fodor Gábor igazgató urat kérdeztük az előadás témájának fontosságáról.

Miért fontos a pedagógusok lelkével foglalkozni?

– Ez egy nagyon fontos kérdés. A pedagógusok az egész lelkükkel és személyiségükkel dolgoznak. Minden olyan személy, aki emberekkel foglalkozik, terhelődik ezáltal. Nagyon fontos ezért arra odafigyelnünk, hogy az ő lelkük minél kiegyensúlyozottabb legyen. A lélekkel való foglalkozásnak három fontos eleme van. Az egyik az önismeret, hogy tudjam honnan is jutottam erre az útra, miért ezt csinálom. A második az önbecsülés, hogy jóban legyek magammal és tisztában legyenek vele, hogy mit szeretnék csinálni. A harmadik pedig a szándék, hogy foglalkozzak magammal, a kiégésemet megelőzzem és törődjek a másikkal. Van egy nagyon fontos mondás: ahhoz hogy más egészségével tudjak foglalkozni, ahhoz magamnak is egészségesnek kell lenni. Ezért nagyon fontos az önismeret és ezért fontos támogatnunk azt, hogy a pedagógusok magukkal tudjanak foglalkozni.
Miért fontos a gyerekeket figyelmeztetni az internet veszélyeivel kapcsolatosan?

– Először is azért, mert azt gondolják, hogy nem veszélyes és mindent tudnak róla, valamint tudják kontrollálni a használatát. Ezt a mai napot is azért szerveztük Pál Feri atya részvételével, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy az internetnek vannak olyan veszélyei, amelyek észrevehetetlenek. Az internet előbb-utóbb függőséget okoz, észrevétlenül beleszól az életünkbe és a kapcsolatainkba, attól tesszük függővé a napunkat, hogy hányan like-olták be a posztjainkat. Olyan új aspektusát hozza az életnek, amihez eddig nem voltunk hozzászokva és nem vagyunk felkészítve rá. Ezért kérem a tanárokat, hogy figyelmeztessék a gyerekeket és a szülőket is, hogy ezekre a veszélyekre nagyon figyeljenek oda!

Készítette: Strázsi Ferenc Csaba és Határ Roland a Csemői Ladányi Mihály Általános Iskola tanulói
Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...