10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Birkózó eredmények

Az elmúlt évek talán legmagasabb létszámú kadet bajnokságát rendezte a Tatabányai SC Birkózó Szakosztálya a Földi Imre Sportcsarnokban. A 39 szakosztály, 148 birkózója tizenegy súlycsoportban küzdöttek a 11 bajnoki címért kötöttfogásban. A Ceglédi VSE TS Integral 9 fővel képviseltette magát a bajnokságon ahonnan két bajnoki cím mellett egy ezüstérmet és három ötödik helyet is elhoztak.

Kecskeméti Dávid

A két bajnoki címet az 55 valamint 80 kg-ban birkózó Kecskeméti Dávid és Dömök Péter szerezte meg. Dávid három győztes mérkőzést követően jutott az 55 kg döntőjébe, ahol magabiztos birkózással 4-0-ra győzte le az ellenfelét és ezzel megérdemelten szerezte meg a súlycsoportja bajnoki címét.

Dömök Péter

Mivel Péternek a táblára kerülésért is kellett birkóznia, így ő négy győztes mérkőzést követően jutott a döntőbe. Itt egy villám gyors győzelmet aratott, mivel 44 másodperc alatt technikai tussal verte vetélytársát. Ezzel megszerezve a ceglédiek második bajnoki címét.

A 71 kg-ban versenyző Szivák József is jól birkózott és négy győzelmet követően döntőbe került, ahol az ez évi kötöttfogású válogatottól egy szoros mérkőzésen 2-0-ra kapott ki. A teljesítménye azért is érdemel dicséretet mert egy váll sérülést és műtétet követően, több mint egy év kihagyás után indult újra hazai versenyen. A Cegléd a három éremnek és a három pontszerző helynek köszönhetően a csapatverseny második helyén végzett az ESMTK mögött megelőzve a házigazda Tatabányát.

Eredmények
45 kg 5. Török Olivér
51 kg 5. Katona Zoltán
55 kg 1. Kecskeméti Dávid
5. Barta Milán
71 kg 2. Szivák József
80 kg 1. Dömök Péter

Csapat verseny
1. ESMTK
2. CVSE
3. Tatabánya

Pap Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...