9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Idősbarát önkormányzat címet vehetett át Cegléd

Idősbarát önkormányzat címet vehetett át Cegléd. Az idősek világnapja alkalmából Budapesten, a Vigadóban tartottak ünnepséget október 9-én. Az Idősbarát Önkormányzat Díjat az Idősügyi Tanács javaslata alapján a szociális miniszter és a belügyminiszter alapította 2004-ben. Az alapítók a díj adományozásával az eddigi eredmények elismerése mellett arra szeretnék figyelmet a felhívni, hogy a településeken az önkormányzatok tehetnek legtöbbet a komplex időspolitika érdekében.

“Idősbarát önkormányzat díjat” nyert Cegléd Városa, melyet Hegedűs Ágota alpolgármester asszony és Takáts László polgármester vett át a Pesti Vigadóban.

A díjat pályázat útján azok a helyi önkormányzatok nyerhetik el, amelyek a szociális gondoskodás körébe tartozó kötelező idősügyi alapfeladataikat teljesítik, és megvalósítják az együttes rendeletben meghatározott következő általános követelményeket: aktív tevékenységükkel – különösen a pályázati lehetőségek kihasználásával – elősegítik az időskorúak helyi szervezeteinek működését, illetve hozzájárulnak szabadidős programjaik megszervezéséhez.

Példamutató együttműködést alakítanak ki a kistérségük helyi önkormányzataival, valamint a helyi kisebbségi önkormányzatokkal, illetve a civil szervezetekkel és a lakosság önkéntes segítőivel az időskorúak életvitelének javítása érdekében, valamint a helyi közéletbe, illetve annak alakításába széleskörűen bevonják az időskorú polgárokat, illetve szervezeteiket.

Az ünnepségen Idősbarát önkormányzat díjat kapott még Biri, Győr, Hajdúnánás, Szarvas és Székesfehérvár önkormányzata is.

Forrás: ctv.hu, Takáts László – Facebook
Fotó: Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...