27.1 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Három ceglédi birkózó indul a világbajnokságon

Szép idők járnak ezekben a hetekben a ceglédi sport magasan ívelő pályáján. Néhány héttel korábban beszámoltunk arról, hogy a magyar felnőtt vízilabda válogatottban három, a CVSE-ben nevelkedett és tehetségével korán kitűnt játékos is szerepelt (Jansik Dávid, Jansik Szilárd és Pásztor Mátyás). A judo felnőtt világbajnokságon az Ungvári fivérek léptek tatamira, a minap pedig az Ifjúsági Olimpia judo eseményei keltették fel a figyelmet, ahol a magyar csapatban szereplő két ceglédi fiatal remekül helytállt, Özbas Szofi bajnoki címet szerzett, Vég Zsombor pedig bronzérmes lett! Cegléd büszke lehet remek sportolóira és kiváló eredményeikre, amivel méltán keltik fel az emberek figyelmét országszerte.
A „csúcsra járatás” pedig tovább folytatódik. Ezen a hétvégén tartják Budapesten a felnőtt birkózó világbajnokság küzdelmeit. A legsikeresebb ceglédi sportág száz év alatt jobbnál jobb birkózókat nevelt ki, így sokaknak nem tűnik meglepetésnek, hogy a VB-n három ceglédi születésű versenyző lép szőnyegre. A magyar válogatott két „sztárja”, Lőrincz Tamás olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok és öccse Viktor Európa-bajnok, akitől Rióban a versenybírók vettél el a már „zsebében érzett” bronzérmet. A harmadik ceglédi birkózó, aki felöltheti a címeres mezt, az ugyancsak CVSE-ben nevelt fiatal, Andrási József (képünkön).
2010-ben nagy elismerés érte a várost, amikor a Magyar Birkózó Szövetség Ceglédet „A BIRKÓZÁS VÁROSA” kitüntető címmel díjazta, elismerve az itt folyó több évtizedes sikeres munkát.
Kedves Olvasóink! – Tiszteljék meg figyelmükkel a birkózó világbajnokság eseményeit, szurkoljanak büszkeségeinknek.
Magyar László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....