31.9 C
Cegléd
2024. július 18. csütörtök
spot_img

Tökéletes nyugdíjas utca

Néhány napja figyelmes lettem a Csalogány utcában egy táblára, ami Vig János kerítésén van elhelyezve. Nem cégtábla: ő és felesége Erzsike elérték a nyugdíjaskort – nem sok különbséggel – és a gyerekeik meglepték e feldíszített táblával őket.

Van olyan, hogy virágos és tiszta utca, de ilyet még nem láttam: ez a Tökéletes Nyugdíjas utca. Erzsikével beszélgetve megkérdeztem: tán elköltöztek a fiatalok az utcából?

-Nem, de a fiataloknak is kívánom, hogy ők is érjék meg a nyugdíjaskort. – válaszolta a friss nyugdíjas.

 János és Erzsike, üdvözöllek benneteket a nyugdíjas csapatban! Nagy adomány ez a Teremtőtől, hogy e kort megéltétek. Erzsike 1959. május 21-én született munkáscsalád gyermekeként. Az általános elvégzése után jelentkezett varrónőnek, majd a Május 1. Ruhagyárban kezdett dolgozni 1976-ban, 5 éven át, mint varrónő, 1981-től mint műszakvezető. Itt 30 évig dolgozott,majd Újszilvásra került varrodába, itt is mint műszakvezető 1,5 évig dolgozott. Ezt követően a JP Art Kft.-hez került, ahol 2 évig dolgozott. Az utolsó munkahelye a Primo Kft. volt. Úgy gondolta, most már nem akar műszakvezető lenni, le kell ülnie varrni. Nagyon szép dolgokat varrtak, innen ment nyugdíjba idén szeptember 12-én.

Ez is egy díj!  Az olimpikonok 4 évet dolgoznak, hogy legyen egy olimpiai díjuk, a munkásember 40 évet kell, hogy dolgozzon, hogy legyen neki NYUG-díja.

Jó egészséget kívánok a nyugdíjas évekre, mert nem az a lényeg, hogy mennyi a nyugdíjatok, hanem hogy sokáig vegyétek fel!

Józsi bá’

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...