10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Tökéletes nyugdíjas utca

Néhány napja figyelmes lettem a Csalogány utcában egy táblára, ami Vig János kerítésén van elhelyezve. Nem cégtábla: ő és felesége Erzsike elérték a nyugdíjaskort – nem sok különbséggel – és a gyerekeik meglepték e feldíszített táblával őket.

Van olyan, hogy virágos és tiszta utca, de ilyet még nem láttam: ez a Tökéletes Nyugdíjas utca. Erzsikével beszélgetve megkérdeztem: tán elköltöztek a fiatalok az utcából?

-Nem, de a fiataloknak is kívánom, hogy ők is érjék meg a nyugdíjaskort. – válaszolta a friss nyugdíjas.

 János és Erzsike, üdvözöllek benneteket a nyugdíjas csapatban! Nagy adomány ez a Teremtőtől, hogy e kort megéltétek. Erzsike 1959. május 21-én született munkáscsalád gyermekeként. Az általános elvégzése után jelentkezett varrónőnek, majd a Május 1. Ruhagyárban kezdett dolgozni 1976-ban, 5 éven át, mint varrónő, 1981-től mint műszakvezető. Itt 30 évig dolgozott,majd Újszilvásra került varrodába, itt is mint műszakvezető 1,5 évig dolgozott. Ezt követően a JP Art Kft.-hez került, ahol 2 évig dolgozott. Az utolsó munkahelye a Primo Kft. volt. Úgy gondolta, most már nem akar műszakvezető lenni, le kell ülnie varrni. Nagyon szép dolgokat varrtak, innen ment nyugdíjba idén szeptember 12-én.

Ez is egy díj!  Az olimpikonok 4 évet dolgoznak, hogy legyen egy olimpiai díjuk, a munkásember 40 évet kell, hogy dolgozzon, hogy legyen neki NYUG-díja.

Jó egészséget kívánok a nyugdíjas évekre, mert nem az a lényeg, hogy mennyi a nyugdíjatok, hanem hogy sokáig vegyétek fel!

Józsi bá’

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...