27.1 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Vaksötétben dolgozni menni!

Egy kedves olvasó keresett meg azzal, hogy sok ember problémája eljusson a Képviselő-testülethez és városvezetéshez. Ahogy ismeretes a Külső–Kátai úton rengetegen járnak kerékpárral és gyalog dolgozni az Ipartelepre, hiszen sok olyan gyár van, ahol több száz ceglédi dolgozik, esetenként több műszakban. A baj ott kezdődik, hogy ezen a területen nagyon silány a közvilágítás, biztonságos kerékpárút a vasúti átjáróig tart és gyalogos forgalomra egyik oldalt sincs lehetőség, hiszen nincs járda. Ami még lényeges, hogy a vasúti átjárón túl már közvilágítás sincs.
Szeretnénk kérni, hogy az Önkormányzat erre az útvonalra is fordítson egy kis figyelmet és a lakosok biztonságos munkába járásának teremtsenek megfelelő alapokat.
László Ágnes

________________________

Lapunk megkereste a területileg illetékes önkormányzati képviselőt dr. Ferenczi Norbertet, aki az alábbi tájékoztatást küldte meg: „A Külső Kátai út kerékpárútjával kapcsolatban az Önkormányzat pályázat benyújtásáról döntött, melyről a csatolt határozatot hozta szeptember 20-án. Tehát érzékeljük a problémát, 10,5 millió forint önrészt biztosítunk a pályázathoz.

A közlekedésbiztonság helyzetének javítása feltétlen szükségszerűség ezen az útvonalon, ezért a természetesen a kapcsolódó közvilágítás is nélkülözhetetlen. Erre saját, önkormányzati forrásból lesz lehetőség. Egyébként a Külső-Kátai út legnagyobb részén mindkét oldalban, úgynevezett egyirányú kerékpárutak kerültek megtervezésre. Persze a vasúti átjárón a már meglévő szakasz kétirányúan kerül átvezetésre, de utána „szétválik” majd a kerékpáros közlekedés.”

255/2018.(IX. 20.) Ök. határozat

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....