20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Bolyai Matematika csapatverseny a Várkonyi István Általános Iskolában

2018. október 12-én pénteken lezajlott iskolánkban a Bolyai matematikai csapatverseny, melyen 97 csapat 388 versenyzővel vett részt mintegy 10 iskolából. A verseny 13 tanteremben folyt. Igen szigorú szabályok között csoportokban dolgozva kellett megoldani a 4 fős csapatoknak a gondolkodtató feladatokat. 14:30-tól lehetett a borítékokat kinyitni, amelyek tartalmazták a feladatsorokat. A versenyzők csak papírt, tollat, vonalzót és szögmérőt használhattak, más elektronikus eszközt nem. A megmérettetés végét egy gong szó jelezte. A csapatok a versenyre sokat készültek és gyakoroltak, a felkészülésben sok esetben osztályfőnökük segítette őket. A verseny helyi fő szervezője Verebélyi Csilla tanár nő volt, de a matematika munkaközösség minden tagja részt vett a lebonyolításban és a szervezésben.

Milyen esemény zajlott tegnap az iskolánkban?

Verebélyi Csilla: Tegnap a Bolyai matematikaverseny megyei fordulóját bonyolítottuk le. Ez egy csapatverseny és 97 csapatot fogadtunk iskolánkban.

Milyen típusú feladatok voltak a versenyen?

Verebélyi Csilla: A feladat típusok minden évben általában feladatválasztósak. Az érdekessége az, hogy a Kenguru illetve a Zrínyi versennyel ellentétben itt nemcsak egy jó megoldás lehetséges, hanem lehet, hogy mind az öt jó, de az is lehet, hogy csak három megoldás van a megadottak közül. Van kidolgozós feladat is, amin egy kicsit többet kell gondolkodni, le kell írni, hogy hogyan jutottak az eredményhez és hány megoldása van egyáltalán a feladatnak.

Ha ilyen sokan indultak a versenyen, akkor a gyerekek nagyon szerethetik a matematikát?

Verebélyi Csilla: Ezt tőlük kellene megkérdezni, hogy mennyire szeretik a matematikát. Ennek a versenynek az a különlegessége, hogy négy fős csapatokban dolgoznak és így talán kicsit könnyebbnek érzik a megoldást és szívesebben jönnek el a versenyre, mintha egyénileg indulnának.

Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a verseny sikeres lebonyolításához, és jó eredményeket kívánunk minden résztvevő csapatnak.

(Készítették: A Várkonyi István Általános Iskola média csoportja)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...