20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Levélhullató október – A Református Iskola legszebb őszi színei

Ó, hányféle lehet az ősz! Borongós, szomorú, elmúlásról, veszteségekről susogó szelekkel, vagy éppen zamatos, színes, kincsekkel teli, gyűjtögetésre hívogató, cirógató napsütéssel sugaras! A miénk az idén igazán szépre sikerült.

Ünnepi istentiszteleten a gyönyörűen megújult Nagytemplomban fogadalmat tettek első osztályos diákjaink arra, hogy megismerik, tisztelik, és megőrzik hagyományainkat, szabályainkat, értékeinket. Az újonnan érkezett pedagógusaink pedig elkötelezték magukat, hogy becsülettel tudásuk legjavát a közösségnek. Együtt kértük Isten segítségét és megszentelő áldását ahhoz, hogy elhatározásukban kitartók legyenek.

E szép alkalmon, amikor az érkezőket szeretettel befogadtuk, nagy tisztelettel búcsúztunk is 40 év hűséges helytállása után Sárközi Mihályné Editkétől. Munkáját, életének ideszánt, elkötelezett, szorgalmas, tevékeny, szeretetteljes hosszú esztendeit megköszönve a Ceglédi református Általános iskola és Óvoda pedagógiai díját, mellyel minden esztendőben nevelőtestületünk egy kiváló tagját méltatjuk: ő kapta meg. Szívből gratulálunk!

Fontos színtere az életünknek a templom mellett az újjászületett udvar, hogy ép lelkünk ép testünkben legyen boldog. Iskolafutás, futball-, kosár- és kézilabda bajnokság, sorversenyek, vetélkedők követték egymást az elmúlt hetekben. S persze hozzá kapcsolódva az úszás, a tollaslabdázás és a kirándulások.

S végül, de nem utolsó sorban a legnagyobb játék: a tanulás. Az igazi pedagógusok értenek a varázslathoz, a tanulás mesteri támogatásához, hogy élmény, öröm, lüktető kíváncsiság vigye a gyerekeket úgy előre, hogy egy-egy fordulónál maguk is rácsodálkoznak: mennyi mindent tudnak már. Új, nagy sikerű rendezvényünk az idén a Hétpróbás Olvasóéj. Fejlámpás kalandok, ügyesség, csapattá formáló izgalmas feladatok sora. Sárkányokkal küzdöttek, akadályokon keltek át, versengtek, olvastak, gondolkodtak, lelkesedtek a gyerekek. Életre szóló élményt adtak egymásnak tanítók és tanítványok. Nagy öröm, hogy az ősz színeiből ezt is megkaphattuk!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...