7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Ifjú városvédők a Gerje-parton

A legutóbbi városi szintű szemétgyűjtési naphoz a Városvédő és Szépítő Egyesület nem tudott csatlakozni, ezért az elnökség Dr. Túri József javaslatára, utólagosan önálló takarítási akciót szervezett a Gerje partjára.

Az ifjúsági tagozat legfiatalabb csoportját, Hernádiné Hiba Judit fogta össze, bevonva a szülőket is. Október 27-én népes társaság jelent meg az ugyeri hídnál. Fél délelőttös közös munkájuk eredményeként, több zsák szemetet, számos elhasznált gumiabroncsot, sok üveget gyűjtöttek össze a két parton és a patak vizéből.

Kérdésemre Dr. Túri József elmondta: évente szervez ilyen már-már hagyománynak is mondható, környezetünket megtisztító akciót. Külön öröm volt számára, a szülők-gyerekek közös munkája. Maguk is az unokákkal együtt dolgoztak, mert szerinte a személyes példamutatásnál soha nem kell meggyőzőbb érv. Ez a nap is jól bizonyította, a városvédők milyen fontosnak tartják környezetünk védelmét. Nem csak beszélnek róla, hanem tesznek is érte!

A munka végeztével a Túri család üdítővel, kemencében sült pogácsával, pizzával kedveskedett a „munkásoknak”, amit köszönve, szíves-örömest elfogadtak.

Kocsis István
Több kép itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...