34.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Állati gombakert a Mezgázban

A komposztünnep és az állatok világnapja alkalmából iskolánk diákjait versenyre hívtuk. Ebben a projektfeladatban minden osztály képviseltette magát. A projekt témája, hogy olyan gombafajtákból készüljön egy bemutatókert, amelyek nevében egy állat neve megjelenik (pl.: rókagomba, szarvasgomba), illetve osztályonként készítsenek hozzá egy gombaismertetőt, s az így létrejött munkákból egy kiállítás létrehozása volt a végső cél az iskolai könyvtárban.

Komplex kihívást jelentett ez az osztályoknak, mivel a feladat elvégzéséhez szükség volt az együttműködésre, az informatika-tudásra és a magyar nyelv játékosságából adódó lehetőségre. A felhívás keretében a versenyzők elkészítettek egy kiállításra szánt pályamunkát, amely tartalmazta a kiválasztott gomba képét, annak botanikai leírását, majd a gombáról verset és egy vicces rajzot is készítettek. Az aktív közreműködésnek köszönhetően a bemutatókert és a kiállítás is sikeresen megszületett, melyet az első látogatóink, a Lövész utcai óvodások is megcsodálhattak.

Intézményünk ökoiskolai munkaközössége nevében szeretném köszönetemet kifejezni az osztályfőnököknek, hogy segítették a projektfeladat sikeres megvalósulását.

Bicskei Judit és Falusi Róbert projektfelelősök – Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...