27.1 C
Cegléd
2024. július 18. csütörtök
spot_img

Vigyázz magadra és ne árts másoknak!

A „Látni és látszani” országos közlekedésbiztonsági kampány 2012 óta évről-évre nagyobb sikerrel hívja fel a figyelmet társadalmilag fontos témákra – és az egyén kiemelt szerepére – a balesetek megelőzésében.

A kampány fókuszában többek között a balesetmegelőzés, felkészülés a közlekedésbiztonság szempontjából fokozottan veszélyes őszi-téli időszakra, a tudatosság és felelősségvállalás magunkért, másokért és a mobiltelefon használat mellőzése vezetés közben.

A rendőrség felhívása szerint: A közlekedésbiztonság megteremtése társadalmi ügy, amely a közlekedés minden résztvevőjét kölcsönös figyelemre és kockázatvállalásra ösztönzi. A balesetmegelőzés tekintetében a legmeghatározóbb tényező maga az ember, a gépjárművezető magatartása, viselkedése, reakciója, saját és autója felkészültsége. A kampány célja, hogy széles rétegekhez eljutva az autósokban tartós, pozitív gondolkodásbeli változást idézzen elő. A jelszó: Vigyázz magadra és ne árts másoknak!

A közúti közlekedés a társas együttélés normáira épül, mely során a résztvevők joggal várhatják el egymástól a kölcsönös figyelmet és a maximális felkészültséget. A széles tömegek számára egyértelművé kell tenni, hogy a balesetmegelőzés a közlekedés szereplőinek felelőssége. A vezető látása és hozzáállása például a mobiltelefon biztonságos használatához, továbbá a vezetett gépjármű műszaki állapota a biztonságos közlekedésnek elválaszthatatlan összetevője.”

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-Meditor Kft. közös közlekedésbiztonsági kampánya keretében a közlekedésben részt vevők az akcióhoz csatlakozott szervizekben 2018. október 17-e és december 7-e között Cegléden is térítésmentesen vizsgáltathatják át a járművek világító- és fényjelző berendezéseit, valamint gumiabroncsait. Cegléden az AUTÓ-TRADE 99 Bt. (Várkonyi u. 60) csatlakozott a kampányhoz.

A regisztrált optikai szaküzletek hasznos tanácsaik mellett díjmentes látásellenőrzéssel is várják a járművezetőket. Idén a kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is felhívják a figyelmet. A legközelebbi kampányban résztvevő optika a Kristin Optika Bt. Abony, Hegedűs Gyula utca 34.

A kampányhoz a Ceglédi Rendőrkapitányság is csatlakozott, ahogy az elmúlt években is. A kampány keretében prevenciós tevékenységet is végeznek majd.  Az akcióhoz továbbra is csatlakozhatnak szervizek és optikusok Cegléden is. Jelentkezni lehet a www.latnieslatszani.hi weboldalon lehet.

László Ágnes

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...