6.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Vigyázz magadra és ne árts másoknak!

A „Látni és látszani” országos közlekedésbiztonsági kampány 2012 óta évről-évre nagyobb sikerrel hívja fel a figyelmet társadalmilag fontos témákra – és az egyén kiemelt szerepére – a balesetek megelőzésében.

A kampány fókuszában többek között a balesetmegelőzés, felkészülés a közlekedésbiztonság szempontjából fokozottan veszélyes őszi-téli időszakra, a tudatosság és felelősségvállalás magunkért, másokért és a mobiltelefon használat mellőzése vezetés közben.

A rendőrség felhívása szerint: A közlekedésbiztonság megteremtése társadalmi ügy, amely a közlekedés minden résztvevőjét kölcsönös figyelemre és kockázatvállalásra ösztönzi. A balesetmegelőzés tekintetében a legmeghatározóbb tényező maga az ember, a gépjárművezető magatartása, viselkedése, reakciója, saját és autója felkészültsége. A kampány célja, hogy széles rétegekhez eljutva az autósokban tartós, pozitív gondolkodásbeli változást idézzen elő. A jelszó: Vigyázz magadra és ne árts másoknak!

A közúti közlekedés a társas együttélés normáira épül, mely során a résztvevők joggal várhatják el egymástól a kölcsönös figyelmet és a maximális felkészültséget. A széles tömegek számára egyértelművé kell tenni, hogy a balesetmegelőzés a közlekedés szereplőinek felelőssége. A vezető látása és hozzáállása például a mobiltelefon biztonságos használatához, továbbá a vezetett gépjármű műszaki állapota a biztonságos közlekedésnek elválaszthatatlan összetevője.”

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-Meditor Kft. közös közlekedésbiztonsági kampánya keretében a közlekedésben részt vevők az akcióhoz csatlakozott szervizekben 2018. október 17-e és december 7-e között Cegléden is térítésmentesen vizsgáltathatják át a járművek világító- és fényjelző berendezéseit, valamint gumiabroncsait. Cegléden az AUTÓ-TRADE 99 Bt. (Várkonyi u. 60) csatlakozott a kampányhoz.

A regisztrált optikai szaküzletek hasznos tanácsaik mellett díjmentes látásellenőrzéssel is várják a járművezetőket. Idén a kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is felhívják a figyelmet. A legközelebbi kampányban résztvevő optika a Kristin Optika Bt. Abony, Hegedűs Gyula utca 34.

A kampányhoz a Ceglédi Rendőrkapitányság is csatlakozott, ahogy az elmúlt években is. A kampány keretében prevenciós tevékenységet is végeznek majd.  Az akcióhoz továbbra is csatlakozhatnak szervizek és optikusok Cegléden is. Jelentkezni lehet a www.latnieslatszani.hi weboldalon lehet.

László Ágnes

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...