6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Soma, a sokrétű

Farsang Máté Soma 6. osztályos ceglédi kisfiú mozgássérült, tolókocsival közlekedik. Édesanyjával találkoztam nemrégiben, aki szintén kerekes székes. Örömmel mesélte, hogy büszke a fiára, aki sorra nyeri az úszóversenyeket.

Két hét múlva meglátogattam őket az otthonukban, mert kíváncsi voltam Somára és az elért eredményeire. Nem győztem hallgatni Soma felsorolását az eredményeiről, melyet úszásban ért el. Kértem a kis sportolót, fogja meg a serlegeit és az érmeit, hogy lefotózhassam, de azt mondta annyi van, hogy nem fér el a két kezébe. Több kilót jelent a sok arany, ezüst és egy kevés bronz. Soma 6. osztályos és a suliban is jól tanul. A múlt héten voltak Tiszakécskén Országos Mesemondó Versenyen, ahol az ő korosztályában 10-en indultak. Ő volt az egyetlen mozgássérült, a mesét fejből mondta el és második helyezést ért el.

Soma azonban még ennél is sokszínűbb személyiség: egyik hobbija a régi telefonok gyűjtése, ebből közel 150 db van neki, amiből 90 % működik is, és emellett a régi laptopokat is gyűjti.

Ő tehát nem az a gyerek, aki begubódzik a bajával, hanem sok mindennel foglalkozik. Sok fiatal és felnőtt tanulhatna tőle! Csodálom e kis srácot!

Édesanyja is belefolyt a beszélgetésünkbe, aki elmondta, hogy van egy Suzuki 206-os autójuk, amely automataváltós. Ezzel hordja Pestre edzésre Somát a Mexikói úti tanuszodába. Sajnos, sok gond van a váltójával, de eddig senkit nem talált, aki meg tudná javítani. Ha valaki ért hozzá és segíteni tudna nekik, tegye meg! Soma is hozzátette, hogy ő meg szívesen fogadna régi telefonokat, laptopokat.

Soma legnagyobb vágya egyébként, hogy úszó paralimpikon legyen. Kívánom, hogy érd el, mert aki ilyen kitartó és derűs az meg is érdemli!

Józsi Bá

(Felajánlásokat a Petró József 06203545780 telefonszámra várjuk)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...