27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

Megszépül a Dózsa park

Az elmúlt két hétben a kertvárosban élők szorgos munkára lehettek figyelmesek a Dózsa György térnél, bár ez a park nem színtere városi rendezvényeknek, így talán nem is kap akkora figyelmet, de most megtört a jég. A park szépítéséről Kónya Ágnest, a 9. számú választókerület képviselőjét kérdeztem.

-Dózsa György mellszobra a Ceglédi Dózsa György laktanyából lett kihelyezve 2001-ben a Füzér utcába. Tíz évvel később Cegléd Város Önkormányzat Képviselőtestülete úgy döntött, hogy az addig névtelen park 2012. január 1-gyel a Dózsa György tér nevet kapja. Az ünnepélyes avatásra 2012. január 25-én került sor. Az avatás előtt a szobor körüli területet parkosítottuk, rendeztük. A körzet képviselőjeként úgy láttam, hogy mostanra a felújítása időszerűvé vált. A Várvag Nonprofit Kft. közreműködésével tereprendezés, talajcsere, sétány kialakítás és növényzet telepítés történt. – mondta el a képviselő.

-Várhatók még fejlesztések a park körül?

-A szobor környezetének szépítésén túl a mellette lévő játszótér fejlesztése is elnyeri majd reményeim szerint az itt élők és az erre járók tetszését. Ebben az évben a napvitorlán kívül új játék elemekkel, padokkal bővül a játszótér.

-A körzetben milyen más fejlesztések történtek a közelmúltban?

-A közelmúltban egy konvex domború tükör került kihelyezésre a Nótás-Ilona utca találkozásához, segítve az ott közlekedőket. Néhány hete új járda lett kialakítva a Pesti út-Összekötő út jobb oldalán. A biztonságosabb közlekedés és a közbiztonság fokozása érdekében lámpatesteket szereltek fel a Madarász, a Fecske és az Ilona utcában. Ezenkívül útalap és csapadékvíz elvezető árok készült a Téglagyár és a Citera utcában. Várhatóan tavasszal pedig felújításra kerül az Összekötő út teljes hosszában.

László Ágnes

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...