29.6 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Ceglédiek Ceglédről

Cegléd turisztikai erősségei és a fejlesztési lehetőségek a témája Tóth Márton szakdolgozatának. A Szolnoki Egyetem kereskedelem és marketing képzésére járó fiatalember lapunkat kereste meg, hogy a lakosság körében egy közvélemény kutatással segítsünk az adatgyűjtésben. Néhány nap alatt sok válasz érkezett és felkeltette érdeklődésünk a téma, így megkértük Mártont az eddigi válaszok alapján írjon egy rövid elemzést arról, mit gondolnak a ceglédiek és az ide látogatók a városról. Márton azért választotta a témát, mert érdekli „mennyire kiépített egy település, mit tesz a városvezetés azért, hogy jobb legyen és nekem is vannak ötleteim.”

– Eddig 97 válasz érkezett. Akik nem Cegléden élnek a legtöbben bevásárlás (38,5%) és egészségügyi szolgáltatások igénybevételének céljából (34,6%) érkeznek a városba. 15,4%-uk megy Ceglédre iskolába, és 11,5% megy munkavégzés céljából. Művelődés céljából kicsit többen (19,2%), és szórakozni (26,9%) érkeznek Ceglédre a 97 válaszadóból. A legtöbb válaszadónak a belváros tetszik, többek között a terek és a parkok, valamint a felújított épületek. Több olyan válaszadó volt, aki a sportolási lehetőségekkel elégedett, de említették többen a strandot is. Egy válaszadó írta, hogy sok a tanulási lehetőség.

A negatívumok között többen a fizetős parkolók iránt fejezték ki nem tetszésüket és az utak állapotával szemben többen fogalmaztak meg kritikákat, mint például hogy szűkösek, valamint az utak burkolatára több helyen ráférne a felújítás. Van, aki a Mizsei útra javasolna egy kerékpárutat.

A sportolási lehetőségekkel kapcsolatban igencsak megoszlik a közvélemény, mivel a negatívumok közé többen is írták, hogy nem ártana a sportolási lehetőségeket fejleszteni, az egyik hozzászóló például azt írta, hogy a sportcsarnokra ráférne a felújítás. Talán legtöbben a kevés munkalehetőséget fogalmazták meg a negatívumok között. 1-2 válaszadó volt, akik több szórakozási lehetőséget szeretnének a városban. Van, akinek a kórház állapotával és ellátottságával szemben van kifogásolnivalója. A válaszadók között legtöbben az egészségügyre szánnának több pénzt a költségvetésből, de majdnem ugyanennyien az utak fejlesztésére is. Legkevesebben pedig a parkok építésére költenének.

A rendezvényekről annyit, hogy sokan színvonalasabb fellépőket szeretnének, és hogy ne mindig hagyományőrzésre épüljenek. De van, akit a rendezvényeken a sok részeges ember zavar. A városvezetés munkájával kapcsolatban pedig szintén megoszlik a közvélemény, majdnem fele-fele arányban elégedettek és elégedetlenek a ceglédiek.

A kérdőív kitölthető itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....