33.1 C
Cegléd
2024. július 17. szerda
spot_img

Méhek és a méz világában az Alföldön

Családunk kapcsolata a méhekkel 7 évtizeddel korábbra, az 1948-as évre tehető. Ekkor kezdett nagyapám méhészkedni. Mellette párja, majd később fia is a méhek szerelmese lett. Vándorméhészként évtizedeken keresztül sok helyen megfordultak. Én, mint kisgyermek a nógrádi akácerdőkben, pergetéseken vehettem részt. Már ekkor közel éreztem magamhoz a méhek világát, de ténylegesen – 15 év cégvezetésben eltöltött munka után – pár évvel ezelőtt kezdtem el felépíteni kertészeti és méhészeti gazdaságomat. Gödöllőn méhész, Gyöngyösön mezőgazdasági technikus végzettséget szereztem 2013-ban.

Gazdaságom fejlesztését a 2014-ben elnyert Fiatal Gazdálkodók Induló Támogatása pályázatból tudtam finanszírozni.

Jelenleg 90 családos méhészettel termelek több telephelyen közismert és különleges fajtamézeket és más méhészeti termékeket. Méheimmel tavasztól- őszig az ország számos méhlegelőjén megfordulok, ezzel is biztosítva fogyasztóim számára a minél szélesebb méz kínálatot.

Bio minőség

Telephelyeimet Cegléden, Nyársapáton alapítottam. A terület megfelel a követelményeknek, ahol teljes értékű bio akáclegelő és vadvirág kultúra található. 2016-ban a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. feltételeinek is megfeleltem így bio minősítést kaptam.

Legfontosabb szempont: a méz szermaradvány-mentessége! A szennyezésmentes környezet, az alkalmazott kaptártípus, a méhészeti technológia és eszközök együttesen garantálják vásárlóim számára a megbízható minőséget!

Megporzás jelentősége

Nyársapáton ahol nagyon sok a gyümölcsös és epertermesztés, kiemelt fontosságú a méhek általi megporzás. Méheimmel és ezáltal a virágpor-keverékkel való megporzás növeli a terméshozamot, javítja a termékenységet. Az ilyen módon termékenyült gyümölcsök nagyobbak, a magvak és a belőlük fejlődő új növények erőteljesebbek és életképesebbek.

Termelői méz

 Kizárólag termelői, 100 %-ban természetes magyar mézet állítunk elő.

Fajta mézeink: gyümölcsvirág, repce, akác, ámorakác, facélia, selyemfű, hárs, napraforgó.

Emellett kiemelt figyelmet fordítunk kézműves különlegességeink elkészítésére is, melyek között epres, málnás, ribizlis, citromos, narancsos, fahéjas, levendulás, bodzás, mentás mézes csodákkal lephetjük meg szeretteinket. Termékeim között a méz mellett megtalálják a propoliszt, virágport és a méhviaszt.

Ezen kívül rendszeresen részt veszek az Európai Mézes Reggeli programban, ahol iskolákban, óvodákban a gyerekeknek méhészként tudjuk népszerűsíteni a helyben termelt élelmiszereket, fel tudjuk hívni a figyelmet a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra.

A honlapunkon (www.madebybees.hu) bővebben megismerheti a mézekeinket, különlegességeinket, a méhészeti termékeket és azok előnyeit.

Sok szeretettel ajánljuk munkánk gyümölcsét!

Berényi Csaba
bio méhész
Cegléd Kenderföld u. 2.
+36703153662

www.madebybees.hu

info@madebybees.hu

https://www.facebook.com/madebybees.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...