27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

Önkormányzati belterületi utak fejlesztése Cegléden

Hivatalosan is átadták azt a 15 utcát amelyre Cegléd Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Pénzügyminisztérium, Pest megye célzott fejlesztésére szolgáló programjában. Ennek keretében 70,18 millió forintot nyert a település belterületi utak fejlesztésére.  A támogatásból 15 utca újult meg részben vagy egészben.  Mintegy 2454 méter hosszan szilárd burkolat épült ki és elkészült 1736 méternyi csapadékvíz elvezető rendszer is.

Projekt célja: A most már szilárd burkolatú utcákban, illetve a környező utcákban lakók számára lerövidült a munkába járás ideje és a „gyűjtő buszjáratok” számára is elérhetővé váltak az érintett utcák. A közszolgáltatások elérhetősége is javult, valamint a mentők, rendőrség és a tűzoltók is gyorsan – és minden időjárási körülmények között – elérik az érintett utcákat. A projekt keretén belül összesen 15 utcában, összesen 2454 méternyi útszakaszt láttak el szilárd burkolattal, illetve a meglévő utakat újították fel. A vízelvezetés minden – a projekt által érintett – útszakaszon megoldódott, illetve fatelepítésnek köszönhetően a zöldfelületek is növekedtek. A fejlesztés révén megvalósult vízelvezetés hossza összesen 1736 méter, az útburkolati jelekkel felfestett útszakaszok hossza mintegy 130 méter, az elültetett fák száma pedig 139 db.

Támogató: Pénzügyminisztérium

Támogatás forrása: Pest Megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Megvalósítás helye: Cegléd

Zerge utca, Klapka György és Toldi Miklós utca, Vadász utca és Lövölde utca, Gyopár utca, Vörösmarty tér és Béla utca, Török utca, Nyár utca, Görbe utca, Sátor utca, Sáfrány utca és Molnár köz, Hollós utca

Kivitelezést végző cég: Szolnok Aszfalt Kft.

Projekt kezdésének dátuma: 2017.09.08.

Projekt befejezésének dátuma: 2018.12.31.

A támogatás összege: 70,18 millió forint

A projekt összköltsége: 73.872.298 Ft.

(Sajtóközlemény alapján. )

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...