6.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Anya-nyelv-csavar a Szent Keresztben

2018.november 29-én a Szent Kereszt Katolikus Iskolában került megrendezésre, immár 9. alkalommal az Országos Anya-nyelv-csavar csapatverseny.

11 településről vártunk csapatokat, akiknek előzetes feladatsort kellett kitölteniük, és 5-6. évfolyamon a legjobb 10, illetve 7-8. évfolyamon a legjobb 8 csapat került be a helyben rendezett versenyre.

Minden évben igyekszünk a feladatainkat játékos formában összeállítani. Mindkét korcsoportnak először egy teszt sort kellett kitölteniük, amelyet 45 perc alatt kellett teljesíteni.

Majd a kisebbeknek egy 8 állomásból álló rész következett. Közmondásokat kellett helyesen megoldaniuk, UV tollal kellett információkat keresniük, megadott szó betűiből kellett adott időre értelmes szavakat gyűjteniük, stb…. A harmadik feladat blokkban pedig a szerencsekerékhez hasonló szókerékkel kellett a pontjaikat minél jobban növelni.

A nagyobbak egy szabaduló szoba keretében tehették próbára helyesírásukat illetve kreativitásukat. A megtalált információk lakatokat nyitottak. Adott idő alatt kellett kijutni, ami a többségnek sikerült is.

Mindenki számára kedveskedtünk ajándékkal, de a legjobb 3 helyezett korcsoportonként illetve felkészítő tanáraik külön díjazásban is részesültek.

Köszönjük a résztvevő iskoláknak, hogy itt voltak, bízunk benne jövőre is találkozhatunk velük.

Humán munkaközösség

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...