32.1 C
Cegléd
2024. július 19. péntek
spot_img

Birkózó eredmények

Szombaton kerültek lebonyolításra a szabadfogású diák és serdülő Területi Bajnokságok, ahonnan a csapatok a következő hétvégén megrendezésre kerülő országos döntőre kvalifikálhatták magukat. A Közép-Magyarország területi bajnokság Nyársapáton került megrendezésre. A Ceglédi VSE TS Integral mind a két korosztályban indította a csapatát. A diákoknál hat a serdülőknél négy csapat küzdött a három továbbjutó helyért.

A szabályok szerint a serdülőknél körmérkőzés alapján dőlt el a csapatok sorrendje. A Cegléd az első fordulóban Sziget SC csapatát 38-10, majd a második mérkőzésen Abony csapatát 45-1 arányban győzte le. Az utolsó fordulóban Érd csapata következett volna de egy sérülés miatt már nem tudtak kiállni a csapat találkozóra és így a Cegléd 50-0 arányban nyerte a találkozót. Ezzel a ceglédiek csoport elsőkként jutottak a döntőbe.

A Területi Bajnok csapat tagjai: Grünberger Márk, Manczák Máriusz, Török Olivér, Cseh Dávid, Rafael Dániel, Rehor Levente, Barta Milán, Szabó Richárd, Molnár Pál, Csiszár Márkó, Komáromi Viktor és Ujszászi Szabolcs

Végeredmény:
1. CVSE
2. Sziget SC
3. Abony
4. Érd

A diákoknál két hármas csoport került kialakításra, ahol a ceglédiek a Dunaferr és az Érd csapataival került egy csoportba. A ceglédiek a Dunaferr csapatát 49-5-re, az Érd csapatát 34-21-re győzte le. A döntőben a másik csoport győztesét Gurics SC csapatát 50-5 arányban múlta felül a Cegléd és ezzel a diákok is megszerezték a Területi Bajnoki címet. Így mind a két csapatunk kiemeltként utazhat a Miskolcon megrendezésre kerülő országos döntőre.
A Területi Bajnok csapat tagjai: Kiss Marcell, Mojs Rómeó, Dinyák Benjamin, Budai Ferenc, Józsa Attila, Ungvári Tibor, Manczák Rajnald, Mizsei Milán, Mizsei Ádám, Pap Balázs, Csiszár Adrián, Bujáki Attila, Cseh Nándor és Varró Zoltán

Végeredmény:
1. CVSE
2. Gurics SC
3. Érd
4. Abony

Vasárnap az országos szabadfogású utánpótlás csapatbajnokságon vett részt a Cegléd. A Dunaharasztiban megrendezett bajnokságon tizenhárom csapat küzdött a bajnoki címért. A Cegléd az első fordulóban a Kaposvár csapatával mérkőzött meg. Az utolsó előtti mérkőzésen a 92 kg-ban szőnyegre lépő Kecskeméti Szebasztián egy akció indítása után rosszul érkezett a szőnyegre és kiugrott a válla, de ennek ellenére befejezte az akciót és az ellenfelét is be tudta tusolni. Ezzel a győzelemmel a csapat is megnyerte a mérkőzést 22-14 arányban. A következő fordulóban a címvédő és az idei bajnokságot is megnyerő ESMTK következett ahol a Cegléd 35-5-ös vereséget szenvedett. A Cegléd a vigaszágon folytathatta volna Érd ellen,de mivel az ESMTK ellen a sérült Kecskeméti Szebasztiánt vissza kellett léptetni a mérkőzéstől és a szabályok szerint ha valaki visszalép, a folytatásban már nem szerepeltethető. Mivel a Cegléd a kötelező 7 versenyző helyett csak 6 versenyzővel tudott kiállni, így az Érd nyerte a találkozót mérkőzés nélkül. Cegléd végül a 9. helyen végzett.

Pap Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...