19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Az ultramaraton futó ügyész

A Pest Megyei Főügyészség ügyésze, dr. Bognár Ákos rendkívüli eredménnyel teljesítette az idei Spartathlon futóversenyt.

A Pest Megyei Főügyészség ügyésze, dr. Bognár Ákos szabad idejében hosszútávfutó. Eddig számos hazai futóversenyt teljesített már eredményesen, így kétszer indult az ún. Ultrabalatonon is, amelyen a versenyzők Közép-Európa legnagyobb természetes tavát, a Balatont futják körbe. Ez a táv 221 kilométer. Az idén májusi versenyen dr. Bognár Ákos 24 óra 07 perces szintidővel második helyezést ért el.

A Spartathlon az ultramaraton futás olimpiája. A versenyt minden évben Görögországban rendezik meg Athén és Spárta között. Az indulók 246 km-es távot futnak le, változatos terepen, gyakran nehéz időjárási körülmények között. Az a futó nevezhet, aki 100 km-t 10 órán belül (nők 10:30-on belül) tud lefutni, illetve 24 órán belül legalább 180 km-t (nők 170 kilométert) futott korábban. Az Athén-Spárta közötti távolság teljesítésére a versenyzőknek 36 óra áll rendelkezésre, amelyet a legjobbak akár 24-25 óra alatt tesznek meg, de a versenyzők többsége bőven több mint egy napig fut. A verseny nehézségét jelzi, hogy általában csak az indulók 50-60%-a ér be a célba.

Az idén szeptember 28-29-én megrendezett versenyen 401 futó vett részt 51 országból. Hazánkból 25-en indultak el a versenyen, melyből 19-en értek el a végcélig, Spártáig. A sikeres versenyzők között volt dr. Bognár Ákos is: 33 óra 43 perc alatt teljesítette durva időjárási körülmények között az embert próbáló távot.

(Sajtóközlemény alapján.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...