27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

Advent a cserkészeknél

Ahogy az advent az eljövetelt, „várakozást” jelenti, úgy a cserkészek is várakoznak, várják az Úr eljövetelét. Nincs ez idén sem máshogy, többféle módon készülődünk a karácsonyra. Egyik fajtája, hogy több éve már csapatdélutánt szervezünk, ahol mézeskalácsot lehet készíteni, vagy csak egy jót játszunk egy másik őrssel, akikkel nem mindennap találkozunk. Készülünk a karácsonyra EGYÜTT.

Egy másik fajta, módja, hogy ellátogatunk a kórházba egy tucat cserkésszel és éneklünk a betegeknek, és egy kis ajándékot, üdvözlő kártyát adunk Ágostné Cséri Gabriella segítségével azon betegeknek, akik nem tudnak hazamenni az ünnepekre, vagy akikhez nem tudnak bejönni látogatóba.
Magunkból ADUNK másoknak.

Adunk, akár egy gyertyaláng, amit annyi felé lehet osztani, hogy megszámlálhatatlan, mégsem fogy el a fénye.

Az ENSZ az 1986-os évet a Béke évének nyilvánította. Az osztrák cserkészek pedig a béke szimbólumaként a betlehemi Születés templomában égő lángot választották. Azóta minden évben egy különleges gyermek kap lehetőséget, hogy repülőn elhozza Betlehemből a Fényt Bécsbe és ott egy nagyszabású ünnepség keretében átadják más európai országból érkező cserkésznek, hogy ők is tovább vihessék saját hazájukba a Béke lángját. Volt példa, mikor Ceglédről egyenest Bécsbe autóztak a cserkészek, hogy első kézből vegyék át a lángot. De legtöbbször a Magyar Cserkész Szövetség Tömörkényi utcai székházából érkezett Ceglédre a tűz. És, hogy mennyire figyelünk rá arról íme egy történet: előfordult velem, hogy gyalog, tömegközlekedéssel jutottam el a Nyugatiból a székházhoz (ez a II. kerületben a Rózsadomb városrészben található). Ott meggyújtottuk a betlehemi lánggal a petróleumlámpámat és jöttem visszafelé, már a Deák térnél jártam, mikor a 2-es 3-as metró átszállásnál a menetszél elfújta az én féltve őrzött lángomat! Meggyújthattam volna gyufáról is a lámpásomat és jövök tovább haza mintha mi se történt volna, de nem. Visszafordultam, újra fel a hegyre, ott újra meggyújtottuk a lámpást és irány Cegléd, de most már jobban vigyázva rá. Vigyázva a fényre, a gyertyalángra, ami több mint 3000 km-ről, Betlehemből a Születés templomából indult, hogy Cegléden is hirdesse a BÉKÉT.

Vószem

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...