19.4 C
Cegléd
2025. június 20. péntek
spot_img

Ceglédi siker a Culinary World Cup-n

November végén zajlott Luxemburgban a nemzetközi szakács világverseny, a Culinary World Cup. A magyar nemzeti válogatott a melegkonyhás programban ezüstérmet, összesítettben pedig a 10. helyen végzett 30 nemzetből, ami azt jelenti, hogy automatikusan kvalifikációt nyert a 2020-as szentpétervári Global Chefs Challenge világdöntőjére! A csapatnak van egy ceglédi tagja is. Babicz János Róbert az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában végezte el tanulmányait. 9 évig dolgozott Cegléden. 2018 augusztusától Tiago Sabarigonál, az egy Michelin csillagos Costes Downtown étteremben alkot és mestervizsgájára készül.

„Úgy gondolom, hogy különleges feladat előtt állok, egy fiatal csapatban, egy vadonatúj elvárásnak kell megfelelnem, természetesen a szakmáért. A szakmaszeretetem töretlen, fiatal korom ellenére több szakmai feladaton vagyok túl, mindig is vonzottak a kihívások, ezért adtam be pályázatom, és mondtam igent a felkérésre. Nemzeti válogatottnak lenni megtisztelő, képviselni egy nemzetet a világban nagyon felemelő érzés.” – nyilatkozta a verseny előtt a fiatal ceglédi séf.

Hasonló hírek

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Gratulálok János!
    Hihetetlen hogy honnan hová küzdötted fel magad.Igazán példaértékű!
    Remélem még hallunk felőled.Hiányzol Ceglédről!:)
    Üdv: Cristian

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Halálos áramütés

Halálos áramütés: Vádat emeltek három vasúti dolgozó ellen A Pest...

Környezetbarát megoldások a kéztörlők birodalmában

A fenntartható világ nem csak az energetikai szektorban -...

A vasbeton medencék élménye és tartóssága

Szeretne egy olyan medencét, amely hosszú távon vonzó és...

Balatoni kikapcsolódás új köntösben

A nyár beköszöntével egyre gyakrabban olvashatunk a hírekben a...

Bogdán Vencel világkupa-ezüsttel tért haza

Június 12–15. között rendezték meg Budapesten az év legnagyobb...