34.1 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Pekingi küldöttséget fogadtak a BÁCSVÍZ-nél

Magyarország lakosságának több mint kétszeresét látja el egészséges ivóvízzel a Pekingi Vízmű Vállalat, melynek szakmai küldöttsége december 14-én, pénteken a BÁCSVÍZ Zrt. kecskeméti telephelyein tett látogatást, tapasztalatcsere céljából. A találkozón részt vett Nagy Edit, a vendégek magyarországi programját szervező Magyar Víziközmű Szövetség főtitkára is.

A delegációt – amely Liu Yongkang, a vállalati menedzsment tagjának vezetésével érkezett Kecskemétre – Kurdi Viktor elnök-vezérigazgató és Balogh Zoltán vízszolgáltatási ágazatvezető főmérnök fogadta az Izsáki úti központi irodaház konferenciatermében. A vendégek általános tájékoztatást kaptak a társaság tevékenységéről, majd a program az I-es vízműtelepen folytatódott, ahol Nagy Sándor üzemvezető kalauzolta körbe a látogatókat. A kínai szakemberek rendkívül érdeklődők voltak, számos kérdést tettek fel a látottakkal, hallottakkal kapcsolatban. A küldöttség ezt követően megismerkedhetett a Mindszenti körúti szennyvíztisztító-telep és a komposztáló üzem munkájával is, melyről Csővári János telepvezető és Padra István üzemvezető adott tájékoztatást. A kínai szakemberek kecskeméti napja a belváros nevezetességeivel való ismerkedéssel zárult, melynek keretében jó hangulatú látogatást tettek a Leskowsky Hangszergyűjteményben is.

Kurdi Viktor, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy Magyar Víziközmű Szövetség és a Pekingi Vízmű között idén januárban létrejött megállapodás egyik állomásaként keresték fel Kecskemétet a kínai vendégek.

Bővebben…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...