6.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Testületi ülés előtt

A 2018. évi decemberi testületi ülésre készülve a Fidesz frakció megtárgyalta a határozati javaslatokat, melyeket csütörtöki ülésen képviselni fog.  A Fidesznek a sajtó rendelkezésére bocsátott tájékoztatójából idézünk:  „A Cegléd településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosítását támogatni fogjuk. Számos lakossági kérelem érkezett, melyet Főépítész asszony figyelembe vett. Ilyen például az Öregszőlők zártkertes területen élők kérelme arra vonatkozóan, hogy körzetükben gerendaházak elhelyezhetőek legyenek.

A Város Önkormányzatának vagyon– és felelősségbiztosítása lejár, ezért új ajánlatok lettek bekérve. Összesen 5 biztosítótól érkezett 11 ajánlat. Ezek közül azt választotta ki a városvezetés, amely legszélesebb körben fedi le a biztosított vagyontárgyak körét a legkedvezőbb ajánlattal.  A Fidesz által a város számára több szempontot figyelembe véve a legkedvezőbb ajánlat kerül támogatásra.

A Város pénzügyi, gazdasági helyzete stabil. Éves szinten a folyószámla vezetése mellé mindig rendelkezésre áll a számlavezető banktól folyószámla hitelkeret is.  Összege 400 millió forint. Ez meghosszabbításra kerül idén év végén is. Ezzel kapcsolatban talán a legfontosabb tudnivaló, hogy 2018-ban sem lett igénybe véve, csupán rendelkezésre állt. Reményeink szerint ez 2019-ben is így lesz.

Támogatni fogjuk nyílt pályázat kiírását, mely ingatlan értékesítésre vonatkozik. A költségvetés éves tervezése során mindig megállapításra kerül a felhalmozási célú bevételek összege is, melyeket többek között ily módon tudja a város teljesíteni.  Mindezek mellett talán a legfontosabb, hogy Áldott Ünnepeket, nagyon boldog politikamentes karácsonyt kívánunk minden ceglédinek. Teljék a családjaik körében szeretetteljesen, békességben, áldással az ünnep. Nagyon boldog, békés, sikerekben gazdag új évet!”

Fotó: Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...