34.1 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Ötlettől a megvalósításig

Hosszú évek óta nem hallottam hírt az egyik régi ismerősömről, majd a napokban az egyik közösségi oldalon felfedeztem, hogy könyvet jelentetett meg. Máté Brigitta Cegléden született, középiskolába is ide járt, az akkori Károlyi Mihály Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában érettségizett. Ezt követően elkerült városunkból. Kíváncsi lettem rá, így felkerestem, hogy meséljen arról, hogyan jött az ötlet és miről írt a napokban megjelent könyvében.

–          Miért mentél el Ceglédről a középiskola után?

–          Miután 2004-ben leérettségiztem, kommunikációt szerettem volna tanulni. Erre Budapesten volt lehetőségem egy OKJ-s képzés keretében: vállalati sajtószóvivő, azaz intézményi kommunikációt tanultam. Majd Budapesten kezdtem el dolgozni, de ekkor már egy blog gondolata fogalmazódott meg bennem, amit azóta meg is valósítottam. Volt több próbálkozásom is, de évek óta a lépcsőfok.com az, ami működik, és szerencsére sokan olvassák.

–          Ennek a weboldalnak van kapcsolata a most megjelent könyveddel?

–          Igen. Mivel ezen az oldalon hosszabb ideje írok bejegyzéseket, aminek az a címe, hogy Ötlettől a megvalósításig. Ezeket az írásokat szerettem volna összerakni, így egy könyvvé formálódott.

–          Mennyi ideig dolgoztál ezen?

–          Tulajdonképpen másfél év alatt állt össze a könyv teljes anyaga. Az elmúlt években annyi mindenről sikerült írnom, hogy szépen összerakhatóvá vált. Néhány ember pedig segített nekem ebben és kiegészítették, hozzátettek, hogy teljes lehessen.

–          Milyen témakörök vannak a könyvben? Kiknek szól leginkább?

–          Többek között a kapcsolatok, barátság, marketing, időbeosztás témakörökben írtam. Ez a könyv inkább nőknek, nőkhöz szól, olyanoknak, akik anyukák, vagy éppen  a gyesről mennének vissza dolgozni, de már váltanának, esetleg alkalmazotti státuszban vannak s vállalkozni szeretnének. Próbáltam a saját élettapasztalataimból merítve ötletet, tanácsot, stratégiát adni mindazoknak, akik érzik, hogy szeretnének valami változást, de kell valami megerősítés számukra.

–          Szoktál Ceglédre hazalátogatni?

–          Igen, a rokonaimhoz s a húgomhoz. A közelgő ünnep kapcsán is hamarosan Ceglédre látogatok.

–          Sok sikert kívánok a könyvedhez!

Böndő-Szegedi Szilvia

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...