22.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Új buszok

Három új busszal bővült a Volánbusz parkja, amelyek a Cegléd – Nagykőrös – Kecskemét vonalon állnak szolgálatba. A modern buszokról és a ceglédi autóbuszparkról is kérdeztük a Volánbusz Kommunikációs és Marketing irodáját.
– A VolánBuszpark eredményes beszerzésének köszönhetően összesen 100 darab Credo 02 Econell autóbusz érkezett társaságunkhoz, amelyek közül három darab került Cegléd térségébe. Ezek a modern, a mai kor elvárásait is kielégítő autóbuszok alacsony belépésűek, 43 ülőhellyel és 47 állóhellyel rendelkeznek, valamint EURO – VI emissziójú motorral és robotizált mechanikus váltóval vannak felszerelve. A mozgásukban korlátozottak és a babakocsival közlekedők részére a 2. utasajtóval szemben peron került kialakításra. Új járműveinkkel utasaink jellemzően az 550-es, Cegléd – Nagykőrös – Kecskemét viszonylaton találkozhatnak a jövőben. A Kelet-Pesti Forgalmi Üzem, ceglédi térségéhez összesen 59 darab autóbusz tartozik, amelyből 10 darab csuklós és hosszú, további 49 darab szóló kialakítású.  Az új járműbeszerzéseknek köszönhetően folyamatosan csökken autóbuszparkunk átlagéletkora.
– Úgy tudjuk, jelentősen nőtt a buszvezetők bére…
– Bérezés tekintetében a Társaság élen jár a szakmában, 2010-hez képest csaknem duplájára emelkedtek a fizetések a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél, és jövőre – a három évre szóló bérmegállapodás eredményeként – további ötszázalékos emelésre számíthatnak az autóbusz-vezetők. A teljes munkaidős autóbusz-vezetők 2017-ben havonta átlagosan bruttó 293 ezer forintot kerestek, míg 2018-ban a béremelésnek köszönhetően a havi átlagbér már 356 ezer forint. Dávid Ilona elnök-vezérigazgató tapasztalata újabb sikerek garanciája lehet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...