27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

120 év – 120 diák – Léé Noémi

Léé Noémi 2018-ban érettségizett a gimnáziumban. A nyílt tekintetű, mindig mosolygó, vidám leányka már kisgimnazista korában az iskolai közösség aktív tagja volt. Később rendszeresen lehetett látni, hallani őt a helyi médiában.

– Nyolcosztályos tagozatra jelentkeztél, ahova sikeresen be is kerültél. Miért választottad tízévesen a gimnáziumot?

Azért választottam a gimit negyedik osztályban, mert úgy gondoltuk szüleimmel, hogy több lehetőség van ott, mint egy általános iskolában. Ez mind a tanulás és programok terén is elmondható a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumról. Több nyelv közül választhattunk, magasabb szinten tanultuk a tantárgyakat és számos esemény volt minden évben a gimiben.

– Nyolc évig tartoztál egy közösséghez. Ha jó a csapat, ez gyorsan elrepül. Milyen volt a gimis osztályod, milyen élményekre emlékszel vissza szívesen?

Nyolc év hosszú idő. Ezalatt az idő alatt nagyon sok minden történt az osztályunkban. A sok kellemes emlékhez nagyban hozzájárultak tanáraink és osztályfőnökünk. Szerencsésnek tartom magam ebből a szempontból, mert mindig megkaptuk a kellő támogatást, biztatást, felkészítést és segítséget. Felejthetetlen élményt nyújtott számomra a sok verseny, a Christmas partyk, egészségügyi és sportnapok, a Faschingok és a kulturális bemutatók. Osztályunk győzelmei már 5. osztályban elkezdődtek, hiszen mi nyertük a gólyanapi vetélkedőt, de a 2017-es diákdiri választást is. Az osztálykirándulások és az iskolai programok alkalmával egyre inkább összekovácsolódott az osztályunk. 28 fővel zártuk ballagáskor a névsort, viszont az osztályunk 29. tagja volt G. Bíró Lilla tanárnő.

– Ezek szerint jó választás volt a gimi. De a sok jó program mellett beszéljünk a tanulásról, a továbbtanulásra való felkészülésről is!

Úgy gondolom, hogy a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium a lehetőségek tárháza. Aki tehetséges a művészetben, akkor annak lehetősége van fejlesztenie magát a rajz szakkörökön, aki szeret énekelni, akkor ő tagja lehetett a gimnázium méltán híres leánykarának, aki a reál tantárgyakat kedveli, az csatlakozhat a szakkörökhöz és részt vehet versenyeken. Aki szereti a verseket, az irodalmat, annak ajánlani tudom a magyar szakköröket. A sportolni szerető diákok is megtalálják helyüket a különböző sportágakban és rendezvényeken.
A gimiben a nyelvtanáraimnak köszönhetően sikerült angol és német nyelvből középfokú nyelvvizsgát szereznem, jelenleg a felsőfok elérése a cél.

– Mit tartasz legnagyobb gimis sikerednek?

11. osztályos koromban megnyertem a számomra legmegtiszteltetőbb címet a gimnáziumban, ami az Év Diákja.

– Tudom, hogy végig nagyon jó tanuló voltál, de valahogy mindig volt időd részt venni az iskolai programokon, sőt igen hamar megcsapott a média szele is. Már középiskolásként igen „nagy” emberekkel találkoztál!

Ötödik osztályos koromtól kezdve aktív résztvevője voltam az iskolai programoknak. A szavalóversenyek, idegen nyelvi versenyek indulója voltam, ezt követte a különböző rendezvényeken való szereplés és műsorvezetés. Nemcsak Cegléden, hanem a lakóhelyemen, Albertirsán is aktív résztvevője vagyok a közéletnek, például a Gerje-Party Fúvósegylet koncertjeit immár 3. éve konferálom. 14 éves koromban lettem a Cegléd Rádió és a Ceglédi Club TV műsorvezetője és szerkesztő-riportere. Ennek kapcsán számos alkalmam nyílt interjút készíteni a helyi középiskolák diákjaival, tanáraival, valamint hírességekkel is, pl. Várkonyi Andrással (a Barátok Közt Vili bácsija), Koltai Róberttel, Kudlik Júliával, a Wellhelloval, Halott Pénzzel, Caramellel, Gundel-Takács Gáborral, Sárik Péterrel, Vastag Csabával, Péterffy Borival, Baranyi Ferenccel, dr. Zacher Gáborral, Herendi Gáborral, Mező Misivel és Vujity Tvrtkoval.

– Hol jelentek meg az interjúk?

2016-tól a lakóhelyemen lévő Albertirsai Híradó című újságban jelentek meg cikkeim. Ezen felül néhány alkalommal a Ceglédi Panoráma is megosztotta írásaimat.

– Jól gondolom, hogy a rádiózás magával ragadott téged?

2015 őszén néhány gimnazista és volt gimnazista társammal szerveztünk egy maratoni rádiózást, 72 órás műsort vezettünk a Local FM „stúdiójában”, ami a tanári szoba előtti teret jelentette. Ugyanebben az évben vettünk részt a Mária Rádió által meghirdetett Országos Riporter Kerestetik Versenyen, amelyre Vágó Sándor tanár úr készített fel bennünket. A fordulókon továbbjutottunk és végül mi állhattunk a dobogó legfelső fokára.

– Ezután számodra nem volt túl nehéz a pályaválasztás.

Ezek az átélt események vezettek ahhoz, hogy már nagyon hamar eldöntöttem, hogy műsorvezetéssel szeretnék foglalkozni. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Karán médiatudomány- és kommunikáció szakon vagyok elsőéves hallgató. Nagyon szeretek itt tanulni, különösen azért, mert a gimnáziumban megkaptam a kellő alapokat ahhoz, hogy itt is tudjam nyújtani azt a teljesítményt, amit elvárok magamtól.

Köszönöm a beszélgetést!

Volter Etelka

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...