29.6 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Elegünk van! sajtótájékoztató

Az Elegünk van! mozgalom szervezői, szakszervezetek és ellenzéki pártok képviselői tartottak január 11-én sajtótájékoztatót a Pilvax kávézóban. A mozgalom és az autós forgalomlassító demonstráció céljai mellett a pártok képviselői szóltak a közelgő Európai Parlamenti és önkormányzati választásokról is.

Kovács Zoltán a Pedagógus Szakszervezet ceglédi járási titkára kifejtette: rendes munkáért, rendes bért kellene fizetni, és a mozgalommal szolidaritásukat akarják kifejezni a Munka törvénykönyve által hátrányosan érintett munkavállalók felé. Nemcsak a törvénybe iktatott 400 óra túlmunkát látják problémásnak, de annak várható társadalmi következményeit: a túlhajszolt szülőket és a magukra hagyott gyerekeket is. Kovács kiemelte: a köznevelési rendszerben dolgozókról elfelejtkezett a kormány, ahogy az egészségügyről is. Megoldás lehetne, ha a TAO pénzek felhasználhatók lennének e két területen.

Frey Márton a diákok részéről fogalmazta meg tapasztalatait. Mint elmondta: elfogadhatatlan, hogy egy európai országban az iskolákban olyan alapvető dolgok nincsenek mint fertőtlenítő, vagy vécépapír, és hogy éveket kell várni egy ma már általános oktatási kelléknek számító projektor beszerzésére.

A szervezők megköszönték az autós demonstrációval kapcsolatban – amelyet ezen a héten három alkalommal tartottak meg – a lakosság türelmét és a rendőrség segítségét.

A tájékoztatón az Európai Parlamenti és a helyhatósági választásokról is szó esett. Horváth Gábor a Jobbik önkormányzati képviselője elmondta: a Jobbik egyedül kíván indulni a EU-választáson, de az őszi helyi választáson összefogásra lesz szükség. – Ha az ellenzék nem fog össze mindenkivel, – és ezt hangsúlyozom – aki a magyar emberek érdekeit képviseli, akkor nem lesz váltás Cegléden, nem lesz választási siker. – mondta a képviselő.

Fehér István az MSZP részéről arról beszélt, hogy a Pest megyei 12. választókerületben Nagykőrösön, Abonyban és Cegléden is megkezdték már az egyeztetéseket az összefogásról.

A sajtótájékoztató után a szervezők részéről elhangzott, hogy többen jelezték feléjük, hogy félnek részt venni a demonstráción, mert attól tartanak, hogy idézem: „felírják a rendszámunkat” és retorziók érik majd őket a rendőrség részéről. Lapunk megkereste a rendőrséget a kérdésben. András Tamás a rendőrség szóvivője az alábbiakban válaszolt: „Az ön által kérdezett, bejelentett rendezvényeket a Ceglédi Rendőrkapitányság a hatályos jogszabályoknak megfelelően biztosította, ahogy egyéb, törvényben rögzített feladatait is a hatályos jogszabályoknak megfelelően látja el. Mindez azt is jelenti tényszerűen, hogy a szerkesztőségüket megkeresők ön által idézett „félelmei” minden alapot nélkülöznek. Az ezzel ellentétes nyilvános közlések pusztán a rendőrségbe vetett közbizalom megingatását célzó hangulatkeltések.”

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....