34.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Megtartotta szolgáltatói rangját a BÁCSVÍZ Zrt.

A hét éve nem változó szolgáltatási árakon működő és mellette közműadóval sarcolt BÁCSVÍZ Zrt. továbbra is nyereséges, sőt, új vizsgálati laboratóriumot hoz létre, valamint korszerűbb, ügyfélközpontúbb fejlesztéseket valósít meg az új évben.

Kurdi Viktor elnök-vezérigazgató számolt be a hirosveny.hu oldalnak mindezekről, de szó esett e mellett a PET palackokról, a fúrt kutakról és a felhőszakadások után rendre elátkozott Szolnoki úti aluljáróról.

Milyen évet zárt az idén a Bácsvíz Zrt. és milyen a pozíciója ezzel az eredménnyel a többi vízszolgáltatóhoz viszonyítva?

– Annak ellenére, hogy immáron 2012 óta Magyarországon a víz- és csatornadíjak árai változatlanok, a gazdasági adatok alapján már kijelenthető, hogy a BÁCSVÍZ Zrt. a 2018-ra elfogadott üzleti tervében rögzített eredményt túlteljesítette, és  nagyságrendileg a 2017 évivel azonos összeggel, mintegy 150 millió forint nyereséggel zár. Az adózás utáni nyereség várhatóan az idén is elég lesz ahhoz, hogy az ágazat 40 víziközmű-szolgáltatója közül a legjobb 10 között legyen a BÁCSVÍZ Zrt.

A rezsicsökkentésből adódó bevételkiesés, valamint a közműadó miatt lecsökkent fejlesztési keret a BÁCSVÍZ Zrt.-t is érzékenyen érinti, milyen a rendszer biztonsága az ellátási területükön?

– A rezsicsökkentés következtében kieső árbevétel és a közműadó együttes összege 2018-ban is eléri az 1,1 milliárd forintot, amely az alapszolgáltatásból származó éves forgalom mintegy 15 százaléka. Az előbbi tekintetében a BÁCSVÍZ Zrt. az ágazati átlagnál kedvezőbb helyzetben van, köszönhetően annak, hogy a rezsicsökkentés csak a lakossági díjakat érinti, így az ellátási területünk iparosodottsági fokának betudhatóan a nem lakossági szegmens részére értékesített mennyiség viszonylag magas. Az ipar folyamatosan növekedő tendenciája azonban leginkább Kecskeméten jellemző.

A BÁCSVÍZ Zrt. a tőle megszokott szolgáltatási színvonal megtartása érdekében észszerűen racionalizál és fejleszt.

Az interjú teljes terjedelme a hirosveny.hu oldalon olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...