34.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Magyar Kultúra Napja 2019

A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban január 22-én fejezte be a Himnusz megírását, amely Erkel Ferenc zenéjével Magyarország nemzeti himnusza lett. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napját. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Városunkban január 20-án ünnepeltük a Magyar Kultúra Napját a művelődési központ zsúfolásig telt színháztermében. A rendezvényt Takáts László, Cegléd város polgármestere nyitotta meg, majd a “Cegléd Város Kultúrájáért” díjak átadása következett. „Cegléd Város Kultúrájáért” elismerő oklevél adományozható annak a személynek, csoportnak, civil és egyházi szervezetnek, aki /amely a város kulturális életében legalább 5 éve kimagasló szakmai munkát, magas színvonalú értékteremtő, közvetítő, és támogató tevékenységet folytat. Ebben az évben hárman részesültek a kitüntetésben: – Kovács Anikó – Polgár-Szabó Zoltánné – Tábori László A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

Az ünnepi rendezvény a Magyar Állami Népi együttes “Az örök Kalotaszeg” című műsorával zárult. Köszönjük, hogy ebben az évben ennyien érdeklődtek és ünnepeltek velünk együtt! Azok számára, akik szerették volna, de nem tudták megnézni a Magyar Állami Népi együttes műsorát van egy jó hírünk: az együttes ebben az évben biztosan ellátogat még Ceglédre!

Forrás: Kossuth Művelődési Központ

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...