34.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Nagykőrös is készül az európai versenyre

Nagykőrös nyerte el a Virágos Magyarország 2018 versenyen a jogot, hogy hazánkat képviselhesse az ENTENTE FLORALE EUROPE megmérettetésen. Január elején a Nagykőrösi Polgármesteri Hivatalban tartották az első szakmai egyeztető megbeszélést, melynek célja, hogy Nagykőrösre, a hivatalos Zsűrinapra érkező nemzetközi döntnökök látogatására felkészüljön a város.

A Zsűrinapon számos előírásnak, kitételnek, megadott koreográfiának kell eleget tenni, hogy minél magasabb pontszámot kapjon a zsűritől, és így minél jobb minősítést érhessen el az adott település. Az elkövetkező hónapok során, pontról pontra zajlik majd a felkészülés, a zsűrizésre előreláthatóan 2019 nyarán kerül sor.

A jubileumi kis film levetítése után először dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös város polgármestere mondott köszöntője, majd dr. Guller Zoltánnak, a Magyar Turisztikai Ügy nökség vezérigazgatójának beszéde következett. Ezt követően a díjak átadására került sor. Nagykőrös városa, kategóriájában az első helyet, a fődíjat nyerte meg, Nagykőrös lett így az egyik legvirágosabb és legszebb magyar település 2018-ban. Dr. Czira Szabolcs polgármester az Entente Florale Europe versenyen való részvételre szóló felkérő levelet is átvehette, így idén Nagykőrös is részt vehet a kiemelt jelentőségű nemzetközi versenyen. Nagykőrösön olyan várostörténelmi jelentőségű fejlődés valósult meg, hogy méltónak találták arra, hogy egy magas rangú nemzetközi szakmai zsűri is érkezzen a városba.

Forrás: nagykoros.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...