32.1 C
Cegléd
2024. július 19. péntek
spot_img

Interjú Hegedűs László Aranyvilla díjassal

A főváros forgalmasabb terein, például a Deákon vagy a Móriczon járkálva gyakran látni srácokat szögletes tereptárgyak körül egykeréken pattogni. A buszra, villamosra várva az ember aggodalommal vegyes ámulattal nézi őket, amint feszes fékcsikorgásokkal kísérve korlátok és trafóházak között ugrándoznak elnyújtott mozdulatokkal. Persze ebben a kerékagyzsibbasztó hidegben még nem kerülnek elő az összelapított BMX-re emlékeztető, jobbára nyereg nélkül szerelt bringák, ehavi Aranyvilla díjasunk apropóján mégis a triál kerül figyelmünk középpontjába. A szakág legkiemelkedőbb hazai képviselőjével, Hegedűs „Hege” Lászlóval beszélgetett hajmeresztő mutatványairól, karrierjéről és terveiről a We Love Cycling online biciklis magazin.

Bár mostanra úgy tűnik, mintha a triálozáson kívül mást se csináltál volna születésedtől fogva, mi volt mégis az első élményed kétkerekű járművel?

-Az első élményem nem is a kétkerekűekhez, sokkal inkább a kis háromkerekű biciklihez köthető. A szüleim elmondása szerint vérprofin kerülgettem a szoba közepén található asztalt és székeket. Hosszú éveken keresztül görkorcsolyáztam, de volt BMX-em és gördeszkám is. Én csak arra emlékszem, hogy imádtam gurulni és minden nap tekerni szerettem volna. 13 éves koromban viszont megláttam, hogy létezik a triál szakág. Akkor éreztem azt, hogy semmi mást nem szeretnék csinálni.

A cikk teljes terjedelme…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...