1.9 C
Cegléd
2023. december 1. péntek
spot_img

Teltházas beszélgetés Molnár Piroskával

Február 13-án Molnár Piroska színésznővel folytatódott a Kossuth Művelődési Központ “Kulissza” beszélgetés-sorozata. A beszélgetést ezúttal is Szarka János, rendező vezette. A Nemzet színésze a teltházas beszélgetésen arról is vallott, hogy számos módon kötődik Ceglédhez. Az egyik ma is élő kapcsolódás a Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakgimnáziumhoz köti. A rendezvény után az intézmény tanárai és végzett színésznövendékek – Csiki Eszter, Majláth Arpád, Jámbrik Máté, Kázmér Tamás – köszöntötték a színésznőt, egykori vizsgaelnöküket.

Molnár Piroska 1945-ben született Ózdon. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas,  Jászai Mari-díjas, Prima Primissima díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára.  1968-ban végzett a Színművészeti Főiskolán. Pályafutása során többek között a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Katona József Színház, a Szegedi Nemzeti Színház és a budapesti Nemzeti Színház tagja, valamint számos film nemzetközileg is elismert szereplője.

A prózai szerepek mellett számos zenés darab főszereplője is, így például az Ármány és szerelem Millernéje, mely alakításáért 2010-ben elnyerte a színikritikusok Fővárosi Színházi Díját. 2005 óta az Aase-díj kuratóriumának tagja. 2011-ben Nagymama-díjat alapított a legígéretesebb kaposvári fiatal női és férfi színész számára, amelyet évente ítélnek oda. Az elismerést minden évben Csiky Gergely születésnapján, december 8-án adják át. 2012-tól a Thália Színház színművésznője.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...