8.9 C
Cegléd
2025. május 20. kedd
spot_img

Tóth Pali Bécsben főzött

Decembertől három hónapon át tanult Bécs legjobb éttermében a ceglédi Tóth Pál, jelenleg a Balaton-felvidéki Kővirág étterem vezető séfje. A Steirereck étterem séfje Heinz Reitbauer, akit az évtized chefjévé választottak örömmel mutatta a szakmai fogásokat, amelyek éttermét a világ 9. legjobbjává tették.

„A Chef nagyágyú, a világ legjobb szakácsai között tartják számon, az éttermet pár éve a világ 9. legjobb éttermének választották. A decemberi hónap volt a legkeményebb heti 6 nap 9-től este11-ig dolgoztunk, egy műszakban 25-30 szakács. Az étterem francia stílusú konyhát visz, modern technológiákkal ötvözve, van külön egy laboratórium rész, ahol fermentálnak. Rengeteg új inspirációt kaptam az elmúlt 3 hónapban. Rengeteget fejlődtem szakmailag és emberileg. Hálás vagyok a kint töltött időért.” – számolt be Pali az ottani élményekről, de úgy tűnik a bécsiek is szívükbe zárták, mert az utolsó napon a csapat feltűrt ingujjban – ami már Pali védjegyének számít – várták a magyar séfet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Aláírás gyűjtés a pókbangós rétért

A ceglédi közösségi média csoportokban jelent meg Sas Annamária...

Újabb gólyamentő-akció Abonyban

Két egymást követő mentőakcióra is szükség volt az abonyi...

Videós összefoglaló a ceglédi tűzoltók évéről

„Egy év a lángok között – a ceglédi tűzoltók...

Kisfia lesz Ungvári Miklósnak

A világversenyeken számos érmet nyert, ceglédi származású judós, Ungvári...

Országos bajnokság Cegléden

Egy héttel a szabadfogású és női országos bajnokság után...