20.3 C
Cegléd
2024. július 20. szombat
spot_img

Dalárda a Tizesben

2019. március 9-én a Ceglédi Kürtös Népművészeti Egyesület szervezésében létrejövő hagyományteremtő rendezvénynek a Tizes Vintage Bar adott helyet. Az est folyamán felcsendültek a 48-as eseményhez kötődő katonadalok, valamint a különféle tájegységekhez kapcsolódó régi- és új stílusú népdalok.

„A Ceglédi Táncegyüttesből nőtte ki magát a Kürtös Népművészeti Egyesület, így jelenleg egy teljesen önálló szervezetként működünk, amely három műhelyből áll. Ennek részeként, a zenei műhely keretein belül született az ötlet, hogy a baráti társaság által szerveződött estéket szervezhetnénk akár a város számára is nyitott, meghirdetett programként. A rendezvény létrehozásával elsősorban annak közösségformáló jellegét szeretnénk megragadni.” – Így mesélt a kezdetekről Albert Ágnes, a népzenei műhely vezetője.

Mint ahogyan az már a kocsma megnyitóján is elhangzott, az új tulajdonosok – Kabdebó Flórián, Lovas Antal és Rajta László – célja a magyar minőségi kézműves termékek széles kínálata, és mindemellett kulturális élményátadás az arra fogékony közönségnek. Ennélfogva a tulajdonosok örömmel fogadták a kezdeményezést, a kultúrkocsma létrehozását.

Az eseménysorozat elsősorban a magyar kultúrkör jeles napjaihoz, illetve szokásaihoz kötődően szerveződik, így évszakonként legalább egy alkalommal kerül majd megrendezésre, ám ez igény szerint változhat. Ennek köszönhetően hasonlóan kellemes estékre számíthatunk majd a nyári aratás környékén, illetve az őszi szüret időszakában.

Az érdeklődők további információkat szerezhetnek a Tizes Vintage Bar vagy a Ceglédi Kürtös Népművészeti Egyesület facebook oldalán, valamint a Ceglédi Városi Könyvtárban.

Kemenczei Kitti – Fotó: Farkas Zsolt

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...