24.2 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Csődben a Nagykőrösi Kinizsi FC

Nem tudja folytatni a bajnokságot a Pest megyei első osztályban szereplő labdarúgó csapat, olyan mértékűvé vált a Nagykőrösi Kinizsi adóssága. A tartozás miatt veszélybe került az épülő új klubház befejezése is. Minderről a Kinizsi vezetői adtak tájékoztatást azon a szurkolói ankéton, amelyet a nagykőrösi Toldi iskolában rendeztek január 14-én. – írta meg a Heti Hírek. A tájékoztatón elhangzott: havonta 1 millió forint veszteséget termel a klub, a helyi vállalkozók nem támogatják a csapatot és az előző klubvezetés idején nem, illetve nem megfelelően számoltak el a kapott TAO-pénzekkel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felé, ezért a szövetség 30 millió forintot követel tőlük vissza. Mivel a legnagyobb kiadást a mindössze négy nagykőrösi játékossal szereplő megyei első osztályú csapat finanszírozása adja, így kénytelenek voltak azt a döntést meghozni, hogy a fizetett játékosokat szélnek eresztve feladják a küzdelmet és a téli szünetben visszalépnek a bajnokságtól. Elhangzott az is, hogy az MLSZ követelése miatt veszélybe került az ugyancsak TAO-pénzből épülő klubház befejezése is.
A fórumon felszólaló Czira Szabolcs polgármester elmondta, hogy személyesen járt az MLSZ-nél, megpróbálva közbenjárni azért, hogy a Kinizsi tartozását és a klubház ügyét válasszák szét, mert a szövetség az építkezés pénzét is vissza akarja tartani addig, amíg a klub nem rendezi az adósságát.

Korábban beszámoltunk róla, “a Nagykőrösi Kinizsi Sport Egyesülete 2018 április 30-án, a 2018/2019-es sportfejlesztési program keretein belül, székházépítésre pályázott a Ceglédi út 26. számú sporttelepen. Az egyesület 2018-as céljai közé tartozott a pályázathoz megfelelő tervek, dokumentációk, nyilatkozatok, elkészítése. Az új épület, parkoló, járdarendszer terveinek kialakítása a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kiírásának megfelelőn történtek, amit Nagykőrös Város Önkormányzatával közösen dolgozott ki a klub. Az építési engedély beadásával, a Nagykőrösi Kinizsi SE összeállított koncepciója meggyőzte az MLSZ bírálóbizottságát, így a pályázat támogatásban részesült. A közel 300 milliós beruházás finanszírozása 70%-ban társasági adó (TAO), illetve 30% városi önrész támogatásból adódik össze.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....