9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Biciklisek vs autósok?

A Biciklisek szürkület után című olvasói levélre reagált szerkesztőségünkhöz címzett levelében B. Mercédesz, aki szerint „pontosan annyi szabálytalanul közlekedő autós van, ahány gyalogos és biciklis”.

„Remélem a hölgy igazából csak viccelt vagy a költői túlzás eszközével élt amikor arról írt, hogy betiltaná szürkülettől a lakott területen kívüli biciklizést. Sokan munkába járnak onnan. Sajnos nem teheti meg mindenki, hogy autója legyen. Attól tartok a cikket író hölgy az egyoldalú gondolkodás híve és olyan dologgal példálozik amiről nem sok fogalma lehet. Egy olyan fiatal lány halálát hozza fel példaként, akit nem is ismert és már nem is tudja elmondani soha többé, hogy mi történt akkor. Nem is beszélve a hozzátartozók gyászfeldolgozásának megbolygatásáról.

Valójában pontosan annyi szabálytalanul közlekedő autós van, ahány gyalogos és biciklis. A példaként említett útszakaszon a világítás és láthatósági mellény nélküli bicikliseken és gyalogosokon kívül ugyan úgy mennek lámpa használata nélkül az autók, valamint nem egy autó közlekedik a kosztól nem látszó rendszámtáblával, persze jobb is így, mert ha balesetet okoznak nyugodtabb szívvel távozhatnak a helyszínről. Az autósok sokszor elfelejtik milyen erővel bíró eszköz van az irányításuk alatt.

Mindig akkora a sértődés, ha mérnek vagy igazoltatnak valahol. Hát nincs itt semmi probléma, ha be vannak tartva a szabályok. Igenis, mérjenek és igazoltassanak! Szűrjenek ki minél több jogosítvány nélküli és/vagy ittasan vezető sebességkorlátozást megsértő autóst és persze a nem megfelelően felszerelt bicikliseket is. Talán az én írásom sem lett most annyira pártatlan, mint szerettem volna, de együtt kellene jobbá tenni a közlekedést nem pedig egymásra mutogatni.”

(Az illusztráció egy 2018-ban történt baleset fotója – Farkas Zsolt)

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Én nem mondanám, hogy sajnos nincs mindenkinek autója. Az volna a jó, ha ebben a kis városban minél több kerékpáros, gyalogos közlekedne. (Cegléden a klímaveszély csak egy vicc, lassan még a fán is autók lógnak, mert oda tudnak parkolni.) Ebben a városban nem divat a jobbra-balra kanyarodás (indexelés) jelzése, az autók ajtaját úgy nyitják ki, hogy bele sem néznek a visszapillantó tükörbe, mindenhová felállnak, beállnak csak ne kelljen parkolási díjat fizetni, vagy egyszerűen már nem férnek máshová. Az iskolák, óvodák előtt katasztrófa helyzetek vannak, mert még a felsős diákokat is – akik helyi, központban élő fiatalok – autóval visznek, az ovisok kiszaladnak az autók mögött míg apuka-anyuka elöl még pakol, zár, esetleg telefonál. Nap mint nap látom, tapasztalom reggel ezt munkába menet. Ha szegény tanuló vezető megáll a zebránál még ő kap hideget-meleget a már “állítólag rutinos” autóvezetőktől. A megengedett sebességről ne is beszéljünk. Csak ennyit akartam hozzátenni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...