9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Akik hazajöttek

Jó barátom volt Klément Sándor, akit 1966-óta ismertem. Szép emlék, hogy ő adta nekem kölcsön a lovát, melyet szőrén megülve mentem megkérni a későbbi nejem kezét. Igaz, hogy nem fehér paripa volt, de én büszkén ültem a szürke ló hátán. Ellovagoltam a Szőlő utcai házukhoz, ahol megtörtént a lánykérés, ami olyan sikeres volt, hogy azóta is a kedves feleségem.

De térjünk vissza Sándor lányaihoz, akik hárman testvérek. Sajnos, Sándor már nincs közöttünk, így nem láthatja mibe fogtak lányai. Hajni és Szilvi külföldön dolgoztak több éven keresztül, de hazajöttek és vállalkozást indítottak be, bízva az itthoni megélhetésben. Mindkét lány vendéglátóipari végzettséggel rendelkezik, Hajni vendéglátó-szálloda szakon diplomázott. Szakmai tapasztalata bőven van, folyami és óceánjárón 7 évet dolgozott, már ott is találkozott a vegetáriánus konyhával. A hajós évek után 5 évet Skóciában dolgozott, s ott az ország egyik legjobb hoteljében szerzett cukrász gyakorlatot. 2 éve hazajött és elkezdték kialakítani vegetáriánus ételeken alapuló konyhájukat a mostani követelményeknek megfelelően. Nemcsak magyaros ízekkel főz, de nemzetközi receptekből is. Ételei hús- és laktózmentesek, nem használ fehér lisztet, cukrot, tartósítószereket és félkész termékeket. Kizárólag elvitelre főznek, így aki ezt az életmódot választja, vagy csak szeretné megkóstolni ezeket az igazán finom ételeket, keresse a Húshagyók Vegetáriánus Konyha facebook oldalát.

Józsi bá’

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...