3.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Fatal Error a döntőben

Újra sikeres tévés szereplésen van túl a Fatal Error. A ceglédi fiatalok által alapított együttes továbbjutott A Dal 2020 első válogatóján a döntőbe Néma című dalukkal. A Dal győztese idén 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.
“Egészen hihetetlen a dolog, mert hallottuk a többi előadó produkcióját, és az esélytelenek nyugalmával jöttünk be.” – mondta a műsor után a Fatal Error frontembere. Az akusztikus elődöntőre áthangszerelték a dalukat, mint mesélték, így még nagyobb élmény volt számukra a második kör, és mivel frissebb dolog, mint a hangos, eredeti verzió, az újdonság erejével hat rájuk is.
A Fatal Error egy ceglédi srácokból verbuválódott alternatív rock–metal zenekar, amit 2011-ben alapított Balázs Mihály és Balázs Miklós. Országos ismertséget A Dal 2019 során szereztek. A műsorban a Kulcs című dalukkal vettek részt.

Az együttes 2014-ben nyert támogatást a Cseh Tamás Programban, hogy elkészíthesse bemutatkozó albumát, amely aztán 2015 tavaszán jelent meg Bérlet az életre címmel. A következő évben kiadtak egy háromszámos EP-t (Szó nélkül), majd 2017-ben érkezett a második nagylemez, a Kisszobából nagyvilág. 2018 decemberében bejelentették, hogy bejutottak a Duna eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2019-be, a Kulcs című dalukkal.[1] A válogató adást megnyerve jutottak az elődöntőbe, ahol 5. helyen végeztek és a vigaszágas szavazás után bekerültek a műsor döntőjébe, de végül nem ők jutottak ki a 2019-es Eurovíziós Dalversenyre.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...