22 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Újrainduló egészségügyi ellátások

A ceglédi Toldy Ferenc Kórház a közösségi oldalán tette közzé, hogy újraindulnak az egészségügyi veszélyhelyzet miatt elmaradt tervezett vizsgálatok, beavatkozások, műtétek.
„A COVID-19 okozta fertőzések vonatkozásában a kedvező járványügyi helyzetre tekintettel a Kormány döntött az eddig szünetelő egészségügyi ellátások újra indításáról szigorú higiénés rendszabályok és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott alapelvek betartása mellett. A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben a sürgősségi ellátások a járóbeteg és a fekvőbeteg szakellátásban eddig is biztosítottak voltak. Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt elmaradt tervezett vizsgálatokra, beavatkozásokra, műtétekre az alábbi módon van lehetőség:
A 2020. március 16-át követő időszakra kapott betegfogadási időpontok helyett kérjük, hogy betegeink telefonon érdeklődjenek az illetékes szakrendelésen új időpont egyeztetése céljából.
A telefonos érdeklődés kapcsán az aktuális állapotról is kikérdezik Önöket és a panaszok, valamint a rendelkezésre álló egészségügyi dokumentáció alapján kapnak új időpontot a személyes vizsgálatra. A betegfelvételi irodák időpontot jelenleg nem adhatnak, azt a szakrendeléseken a rendelési idő alatt lehet kérni közvetlenül.
Az új időpontokat a szakrendelések és ambulanciák úgy adják ki, hogy figyelembe veszik azt az utasítást, miszerint egy óra alatt 4 beteget lehet megvizsgálni és a betegeknek várakozás közben be kell tartaniuk a másfél méteres távolságot.
A szakrendelésekre, ambulanciákra továbbra is a belépési pontokon keresztül lehet bejutni, ahol lázmérés és ellenőrző lista kitöltésére kerül sor. A szakrendeléseken, ambulanciákon a vizsgáló szakorvos kitölti az orvosi ellenőrző listát, amely alapján a COVID-19 fertőzésre a gyanú kiszűrhető. A tervezett beavatkozást megelőzően abban az esetben kell szűrővizsgálatot végezni, ha a beavatkozás a COVID-19 átvitel szempontjából magas kockázatúnak minősül.” – tájékoztat a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet vezetőségének közleménye.

https://www.facebook.com/100024060885766/posts/706799060132117/

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...