11.6 C
Cegléd
2024. február 23. péntek
spot_img

Sok-sok baleset kapcsán

P. Zoltán olvasónk a naponta előforduló balesetekkel kapcsolatban és a felelőtlen vezetésről írt lapunknak.
„Szeretnék egy pár szót írni a naponta történő sok-sok baleset kapcsán. Nem tudom, hogy a mai autósokat, motorosokat milyen módszerrel oktatják tanítják, de szomorú látni, mennyi baleset történik az utakon. Valamikor, úgy 40 évvel ezelőtt vizsgáztam és hivatásos gépjárművezető lettem, majd buszvezető. Minket még úgy tanítottak, hogy jobbra tarts az út szélétől 20 cm-re és ne az út közepén haladj! A sebességet a mindenkori útviszonyoknak megfelelően válaszd meg! Ismeretlen úton soha ne hajts gyorsan, kanyar előtt lassíts, közepétől gyorsíthatsz!
Úgy látom, a mai tanulók ezt nem ismerik, de még az oktatók sem. Felezőn lovagolnak, záróvonalon kanyarban áthúznak a szembejövő sávba, előznek, ha kell, ha nem, sietnek 5-10 percért, veszélyeztetik a saját és mások életét. Szomorú, hogy az utakon naponta többen halnak meg balesetben, mint betegségben vagy járvány miatt.
Tudom, most sokan felmordulnak „na ez is az észt osztja!”, de én nem akarom osztani, mert, ha valakinek van, az nem száguldozik és megpróbál a közlekedésben együttműködni a többiekkel! Nagyon sajnálom azokat, akikkel történik valami baj az úton, erre is volt régi mondás:”aki közlekedik mindig történhet vele is valami “. Senki nem sérthetetlen! Viszont, ha normálisan autózunk-motorozunk, akkor kisebb a veszély lehetősége is. Sokan felháborodnak, hogy a rendőrök milyen módszerekkel mérnek és ellenőriznek, de ha valaki betartja a sebességhatárokat és szabályokat, akkor nincs mitől félnie! A rendbontókat és szabálytalan autósokat meg jogosan büntessék.” – írta olvasónk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...